FOTO: Obrovský úspech mladých kuchárov spod Tatier, z gastronomickej súťaže v Turecku priniesli hneď niekoľko ocenení


Obrovský úspech mladých kuchárov spod Tatier v gastronomickej súťaži

FOTO: Obrovský úspech mladých kuchárov spod Tatier, z gastronomickej súťaže v Turecku priniesli hneď niekoľko ocenení
Foto: SOŠ hotelová, Horný Smokovec 17026

Žiači SOŠ hotelovej v Hornom Smokovci sa 4. až 6. apríla zúčastnili medzinárodnej kuchárskej súťaže Gastro Erasmus 2025. Tá sa konala v tureckom Manavgate a zúčastnilo sa jej 146 študentov z 15 krajín Európy.

SOŠ hotelová mala troch reprezentantov – Viktória Orolínová, Jozef Babuša a Lukáš Hovanec. Tí sa nielenže postavili na pódium, ale aj si odniesli štyri zlaté medaily v štyroch kategóriách, bronz v tímovej súťaži a tiež špeciálnu cenu pre absolútneho víťaza.

„Som hrdý na úspechy a kvalitné výsledky našich talentovaných žiakov. Robia nám radosť doma aj v zahraničí na rôznych vedomostných olympiádach, v súťažiach zručností aj na športových podujatiach. Sú dôkazom toho, že dnešná mládež je sebavedomá a cieľavedomá, dokáže zúročiť vedomosti, ktoré im odovzdali ich učitelia a vie na sebe naozaj tvrdo pracovať,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský. 

Milan Majerský súťažiacim spod Tatier za tieto úspechy osobne poďakoval, nezabudol ani na vedenie, učiteľov školy či majstra odborného výcviku, ktorý ich na súťaž pripravoval.

„Šikovných žiakov som povzbudil v ďalšom štúdiu a v tom, aby šli neúnavne za svojím cieľom a mali aj naďalej chuť nasávať nové informácie a zdokonaľovať sa vo svojom odbore. Myslím a verím, že o nich budeme ešte veľa počuť,“ doplnil Milan Majerský. 





Najnovšie v Prešovskom kraji

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie zo zahraničia