Hviezdny šéfkuchár Novák zamieril na východ do Raslavíc, ako hodnotia Red Rose mesiace po premene v Na nože štamgasti?


Kuchár Novák zasahuje. Podnik v Raslaviciach balansoval na pokraji krachu

Foto: Hviezdny šéfkuchár Novák zamieril na východ do Raslavíc, ako hodnotia Red Rose mesiace po premene v Na nože štamgasti?
Foto: Instagram/chef_martin_novak_official chef_martin_novak_official, Google

Obľúbená gastronomická šou Na nože tentoraz zaviedla šéfkuchára Martina Nováka na východ Slovenska, do Raslavíc, kde sa nachádza reštaurácia Red Rose. Tento podnik patrí Vasilemu, kuchárovi pôvodom z Rumunska, ktorého na Slovensko priviedla láska. Jeho manželka Michaela sa stará o chod prevádzky, no situácia v posledných mesiacoch nabrala katastrofálny smer, píše Markíza.

Hneď po príchode Novák pochopil, že niečo nie je v poriadku. Na prvý pohľad neštandardná kombinácia fast foodu, pizzerie, cukrárne, reštaurácie a ázijského obchodu mu hneď udrela do očí. „Vyberte si, čo len chcete,“ komentoval ironicky širokú ponuku. Po vstupe ho čakalo ďalšie prekvapenie – namiesto reštaurácie objavil jedáleň typu „táckareň“.


Majiteľ na pokraji vyhorenia, podnik v úpadku

Najväčší šok však prišiel pri stretnutí s majiteľom Valim. Novák okamžite zbadal, že tento muž je na pokraji síl. „Ten človek je úplne rozbitý ako puzzle na mnoho dielov. Len tu chodí a nevyžaruje z neho žiadna energia. Toto budeme musieť nejako vymyslieť, pretože nejde len o prevádzku, ale aj o šťastie človeka,“ skonštatoval skúsený šéfkuchár.

Zákazníkov mali čoraz menej. Večery trávili v prázdnych priestoroch, nepochodili ani s raňajkami a často boli otvorení úplne zbytočne. Finančné problémy rástli, až sa ocitli v bode zlomu – buď zásadná zmena, alebo krach.

Keď Martin Novák prevzal kontrolu nad situáciou, rozhodol sa konať nekompromisne. Majiteľom odporučil krátky oddych v akvaparku, aby načerpali nové sily, kým on sa pustil do práce. Zmenil ponuku jedál, pretransformoval interiér na prívetivejšie miesto a pátral po dôvodoch, prečo zákazníci podnik obchádzajú. Po jeho zásahu začala reštaurácia vykazovať známky oživenia a prilákala prvých nových hostí.

V podniku pracovalo až 14 zamestnancov v dvoch zmenách, čo Novákovi prišlo ako nadbytočné. Mesačné výdavky prevádzky prekračujú 40-tisíc eur, no nízky počet návštevníkov situáciu ešte viac komplikuje.

Diváci zostali po sledovaní epizódy v šoku

O mesiac sa Novák spolu so štábom vrátil, aby zhodnotil pokrok. Hoci posledný večer neprebehol bez komplikácií, videl zásadné zlepšenie. Vasile v kuchyni pôsobil energickejšie a celý podnik získal nový impulz do ďalšieho fungovania.

Reakcie divákov na epizódu však neboli len pozitívne. Zatiaľ čo majitelia si získali sympatie pre svoju snahu a odhodlanie, tvrdá kritika smerovala najmä na personál. „Personál z pekla. Jediní, komu na tom záležalo, boli majitelia. Žiadna chuť do roboty, energia nič. Odfajčiť si, vypiť šesť káv, dačo teda navariť a domov. Neverím, že si tak nevážia na východe robotu, keď vieme, aké je to tam ťažké,” komentoval nahnevaný divák.

Po odvysielaní epizódy sa vlny reakcií presunuli aj na recenzentské stránky, kde zákazníci zdieľali svoje skúsenosti z návštevy reštaurácie Red Rose. Mnohí sa zhodli, že podnik je na dobrej ceste, no stále má čo zlepšovať. Niektorí návštevníci vyjadrili sklamanie, že zmeny neboli dostatočne výrazné, pričom najčastejšie kritizovali kvalitu pizze. Jedlo je priemer, po návšteve šéfkuchára bohužiaľ žiadna zmena, pizza je 6/10 ak vôbec. Mohli by to trošku zlepšiť a bolo by to super, je to na dobrej ceste,“ napísal jeden z hodnotiacich.

Na druhej strane sa našlo aj množstvo pozitívnych ohlasov. Niektorí zákazníci pochválili burgre a rebierka, ktoré označili za vynikajúce a plánujú sa do reštaurácie vrátiť. „Jedlo z tejto reštaurácie sme mali prvýkrát a určite nie posledný. Burgre aj rebierka boli vynikajúce,“ napísal ďalší spokojný návštevník.

Iní návštevníci, ktorí prišli do Red Rose špeciálne na obed, ocenili chutné jedlo a nízke ceny. Aj keď ich mrzelo, že v ponuke chýbali niektoré tradičné jedlá, celkovú skúsenosť hodnotili pozitívne. „Včera sme navštívili túto reštauráciu. Prišli sme len kvôli obedu z PO. Veľmi nám chutilo, ale škoda, že pre deti tam nebolo nič na sladko a ani lokša s červenou kapustou a kačkou, kvôli ktorej som tam išla ja. Dali sme burger, syr, pizzu a všetko bolo naozaj chutné. Dali sme si aj koláče a nejaké zabalili domov a chutili super. Ceny bezkonkurenčné, až sme sa čudovali, že sú jedlá tak lacné, keďže kľudne môžu konkurovať niektorým z prešovských reštík,“ opísala svoju skúsenosť ďalšia návštevníčka.

Po zásahu Martina Nováka si podnik na recenzentských stránkach drží stabilné hodnotenie 4 hviezdy z 5. Návštevníci oceňujú najmä kvalitu mäsa, burgrov a celkovú atmosféru, no stále sa objavujú výhrady k ponuke pizze a niektorým detailom v jedálnom lístku. Napriek tomu sa zdá, že Red Rose získalo novú šancu a pomaly sa vracia na gastronomickú mapu regiónu.




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie v Prešovskom kraji