Turistka mala v Tatrách obrovské šťastie. Cestou na Slavkovský štít stretla až dvoch rysov


Turistka v Tatrách stretla až dvoch rysov

Foto: Turistka mala v Tatrách obrovské šťastie. Cestou na Slavkovský štít stretla až dvoch rysov Foto: Facebook/Vysoké Tatry, J. F.

Turistka Júlia mala počas nedeľného (27. októbra) výstupu na Slavkovský štít obrovské šťastie. Na chodníku ju prekvapili až dva rysy, ktoré ju z diaľky pozorovali. Takéto šťastie sa na ňu usmialo o 7:00 hod. aj napriek tomu, že v tomto úseku už od rána prechádzalo mnoho turistov. 

Ostatní používatelia jej v dobrom závidia takýto zážitok a mnohí by radi stretli počas turistiky aspoň jedného z nich. Júlii je ľúto, že z tohto stretnutia nestihla natočiť aj video, no viacerí používatelia sú radi, že ich stihla aspoň odfotiť a podeliť sa o zážitok aj s ostatnými turistami v skupine Vysoké Tatry.

„Tak to je nádhera a naozaj ojedinelé stretnutie s týmto obyvateľom Tatier. Ticho závidím. A ako obaja pózujú. Tiež boli asi zvedaví,“ vyjadrila sa používateľka Gabi pod fotografiou.

Podobný zážitok pod príspevkom zdieľala aj Anet. „My sme tiež stretli pred troma týždňami cestou na Sliezsky dom. Fotka je úplne zlá, nakoľko som fotila z diaľky, keďže som sa riadne bála, dokonca za nami šiel približne 15 metrov.“

Facebook/Vysoké Tatry, A. H.

Rys ostrovid je najväčšia voľne žijúca mačkovitá šelma v Európe. Na slovensku je celoročne zákonom chránený a ak máte šťastie, okrem Tatier ho môžete stretnúť napríklad aj v Malej a Veľkej Fatre. 




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj