Pán Štefan bol takmer 20 rokov vyhlásený za mŕtveho. O tom, či naozaj žije, rozhodoval súd vo Vranove nad Topľou


Súd vo Vranove rozhodoval o osude muža, ktorý bol vyhlásený za mŕtveho

Foto: Pán Štefan bol takmer 20 rokov vyhlásený za mŕtveho. O tom, či naozaj žije, rozhodoval súd vo Vranove nad Topľou Foto: TV JOJ (snímka obrazovky)

Kuriózny prípad z východného Slovenska. Pán Štefan, ktorý mal byť údajne už takmer 20 rokov mŕtvy, no polícia po ňom aj tak pátrala a vydala na neho zatykač, sa postavil pred súd. Nerozhodoval však o jeho vine alebo nevine, ale o tom, či žije. Informuje o tom portál noviny.sk.

Ako tvrdí pán Štefan, v mladosti sa zaplietol s ľuďmi, ktorí robili nezákonné veci. Keď odmietol s nimi spolupracovať, čelil vyhrážkam, že ublížia jemu alebo jeho rodičom. Zo strachu o rodinu sa rozhodol odísť zo Slovenska.

V zahraničí bol bez domova a pracoval v cirkuse alebo na stavbách. Za celý čas sa nikomu doma neozval a tak ho vyhlásili za mŕtveho. Nedávno sa však rozhodol, že už chce žiť normálny život.

O tom, či mu to bude umožnené, rozhodoval súd vo Vranove nad Topľou. Pán Štefan sa tam dostavil v sprievode svojho advokáta. Vzhľadom na to, že podľa zákona bol mŕtvy, musel preukázať, že žije.


„Okresná prokuratúra Vranov nad Topľou podala podnet, aby súd svoje vyhlásenie za mŕtveho zrušil,“ uviedla pre noviny.sk prokurátorka.

Štefan je s výsledkom súdu spokojný. Sudkyňa vyhlásenie za mŕtveho zrušila. Po súde jeho ďalšie kroky smerovali na policajnú stanicu, kde išiel vypovedať ku krádeži, ktorá sa stala pred 20 rokmi. Ako podporu si so sebou vzal talizman, ktorý držal v ruke.

Podľa slov jeho advokáta mu na polícii bolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia. Podali voči nemu sťažnosť a daná vec je už dnes úspešne vyriešená.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj