Oceňovanie Angažovaná škola pozná tohtoročných víťazov. Ktoré školy z Prešovského kraja mali úspech?


Oceňovanie Angažovaná škola pozná tohtoročných víťazov

Foto: Oceňovanie Angažovaná škola pozná tohtoročných víťazov. Ktoré školy z Prešovského kraja mali úspech? Foto: pixabay.com

Ocenenie Angažovaná škola 2024 pozná víťazov! V rámci tohto národného oceňovania, ktoré je súčasťou medzinárodného ocenenia v regióne strednej a východnej Európy pod názvom Regional Service Learning Award, sa tento rok prihlásilo 45 škôl z celého Slovenska.

Odborná komisia vybrala 28 finalistov, z ktorých bolo ocenených 5 víťazných projektov. Medzi výhernými projektami sú aj dve školy z Prešovského kraja, a to konkrétne Základná škola s materskou školou Tulčík (okres Prešov) a Základná škola s materskou školou Vikartovce (okres Poprad).

Základná škola s materskou školou Tulčík získala ocenenie za svoj projekt Krajšia a čistejšia obec, ktorý sa zameriaval na ochranu a rozvoj životného prostredia v okolí školy. Základná škola s materskou školou Vikartovce bola ocenená za projekt Miniles, ktorý mal za cieľ vzbudiť u detí záujem o prírodu a podporiť ich vzťah k ochrane životného prostredia. Táto škola získala zlatú značku Angažovaná škola v kategórii Materská škola.

Angažované prešovské školy

Značku Angažovaná škola získali aj ďalšie školy z Prešovského kraja za príkladnú angažovanosť v dobrovoľníckych projektoch a prácu pre komunitu. Značku získali Gymnázium Terézie Vansovej, Stará Ľubovňa, ZŠ Ľubotice, CZŠ sv. Petra a Pavla Stropkov a Gymnázium Lipany.

„Ocenenie Angažovaná škola je dôležité, pretože ukazuje, ako sa školy dokážu angažovať vo svojom prostredí a podporovať u detí zmysel pre komunitu a zodpovednosť. Vidieť, ako študenti pracujú na projektoch, ktoré menia ich okolie k lepšiemu, je naozaj inšpirujúce,“ uviedla Alexandra Rusňáková, koordinátorka a lektorka inovačného vzdelávania Service Learning z Prešovského dobrovoľníckeho centra.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj