VIDEO: Turisti v Tatrách čelili nebezpečnej situácii. V rade pod reťazami čakalo dvesto ľudí, niektorí boli aj s deťmi


V poľských Tatrách sa turisti ocitli v nebezpečnej situácii

Foto: VIDEO: Turisti v Tatrách čelili nebezpečnej situácii. V rade pod reťazami čakalo dvesto ľudí, niektorí boli aj s deťmi Foto: Instagram/tatry_official

Minulý víkend bol stále teplý a slnečný, čo prilákalo do prírody obrovské množstvo turistov. Veľa z nich smerovala aj do poľských Tatier, kde sa turistické chodníky rýchlo zaplnili. Niektorí turisti sa ale precenili a výber turistickej trasy neprispôsobili svojim schopnostiam, čo zapríčinilo aj nebezpečnú situáciu. 

Podľa videa uverejnenom na sociálnej sieti, sa v sobotu popoludní v Kobylarzskej rokline pred úsekom s reťazami vytvoril dlhý rad. V ňom stálo viac ako dvesto ľudí. Na miesto musel priletel vrtuľník so záchranármi, ktorí sa spustili do náročného úseku.

Situácia sa ešte viac skomplikovala, keď si mnohí uvedomili, že budú nútení zostupovať po tme. Niektorým turistom požičali záchranári čelovky, aby mohli bezpečne zostúpiť. V rade ľudí stála aj poľská turistka s dieťaťom v nosiči. „ Bol to masaker, a my s dieťaťom na chrbte. Pozdravujem všetkých, ktorí nás bez problémov pustili cez frontu!“ hovorí. 

Podobná situácia sa diala aj minulý mesiac

Takéto veci sa dejú v horách častejšie, ako sa môže zdať. „V septembri tohto roku som sa ocitol v rovnakej situácii. Po troch hodinách čakania na reťaze, keď som bol už takmer na zostupe spadla z veľkej výšky žena priamo pod moje nohy. Bol to desivý pohľad. Vrtuľník so záchranármi priletel veľmi rýchlo. Blížila sa tma a na parkovisko sme dorazili až po zotmení,” približuje ďalší turista. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj