VIDEO: Ako pokračuje výstavba druhej etapy severného obchvatu Prešova?


Výstavba druhej etapy severného obchvatu Prešova

Foto: VIDEO: Ako pokračuje výstavba druhej etapy severného obchvatu Prešova? Foto: Youtube/VHS – Vision, High-Tech and Solution

Aktuálne prebieha výstavba druhej etapy R4 Prešov, severný obchvat. Druhá etapa bude mať celkovú dĺžku 10,2 kilometra a nadväzuje na dokončenú I. etapu severného obchvatu Prešova. Súčasťou druhej etapy severného obchvatu R4 bude aj 12 mostných objektov rôznej dĺžky a približne 1,9 kilometrov dlhý tunel Okruhliak.

Ukončenie výstavby je podľa Národnej diaľničnej spoločnosti naplánované na rok 2027. Cieľom je presmerovať tranzitnú dopravu mimo rušných mestských komunikácií, a tým zvýšiť bezpečnosť a plynulosť premávky. Vďaka mimoúrovňovým križovatkám bude doprava prerozdelená efektívnejšie, čo zníži riziko nehôd a zároveň zlepší komfort jazdy.

Táto druhá etapa severného obchvatu vedie údolím potoka Dzikov, prechádza cez budúci tunel Okruhliak, ktorého východný portál sa nachádza v údolí nad mestskou časťou Surdok. Ďalej cesta R4 križuje cestu I/18 a na konci je trasa napojená na križovatku Kapušany.

Práce na druhej etape R4 výrazne napredujú. Na internete sa objavilo video zo stavby tejto rýchlostnej cesty, ktoré je natočené z časti od Fintíc po Kapušany. Pozrite si, ako výstavba aktuálne pokračuje. 



Význam tejto etapy je pre Prešov a okolie zásadný. Obchvat má potenciál nielen odľahčiť dopravné tepny mesta, ale aj zvýšiť bezpečnosť na cestách a prispieť k zlepšeniu kvality života obyvateľov, ktorí už dlhé roky trpia pod váhou hustej dopravy. Realizácia tejto etapy sľubuje byť ďalším krokom k riešeniu preťažených ciest v Prešove.

Očakáva sa, že po dokončení tejto etapy sa tranzitná doprava cez Prešov výrazne zníži a mesto sa zbaví hlavných dopravných problémov, ktoré ho trápia už dlhé roky.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj