Pomoc pre jednorodičov. Odevná banka im doručí oblečenie, ktoré si nemôžu dovoliť, priamo domov. Ako na to?


Pomoc jednorodičom. Odevná banka im zabezpečuje čisté oblečenie

Foto: Pomoc pre jednorodičov. Odevná banka im doručí oblečenie, ktoré si nemôžu dovoliť, priamo domov. Ako na to?
Galéria: 5 fotiek
Foto: Odevná banka

Odevná banka, ktorá vznikla počas leta v Bratislave, poskytuje jednorodičom v núdzi základné oblečenie. Cieľom tejto iniciatívy je pomôcť rodinám, ktoré často zápasia s finančnými problémami, zabezpečiť oblečenie pre seba a svoje deti. V súčasnosti na Slovensku žije vyše 180-tisíc jednorodičov, z ktorých štvrtina zarába menej ako 400 eur mesačne. V rámci tejto pomoci už Odevná banka rozdala viac ako 200 balíkov oblečenia.

Magdaléna Polakovič, matka štvorročného syna, patrí medzi tých, ktorí služby banky využili. Po rozvode sa ocitla v zložitej situácii a priznáva, že byť samoživiteľkou je náročnejšie, než si pôvodne predstavovala. „Štandardný plat nie je dostačujúci na pokrytie všetkých nákladov, najmä ak chcem, aby moje dieťa mohlo navštevovať krúžky,“ vysvetlila pre STVR.

Odevná banka je projektom Nadácie pre deti Slovenska. Ondrej Gallo, riaditeľ Nadácie pre deti Slovenska, zdôrazňuje, že práve základné životné potreby, ako je strava, drogéria a oblečenie, sú pre tieto rodiny najväčšou výzvou. Preto je podpora formou Odevnej banky neoceniteľná.

Jednorodičia môžu o pomoc požiadať prostredníctvom formulára, kde špecifikujú, aké oblečenie a v akých veľkostiach potrebujú. Odevná banka sa snaží vyhovieť aj tým, ktorí majú problém s fyzickým prístupom do charitatívnych výdajní. Balíky rozosielajú kdekoľvek na Slovensku, aby sa pomoc dostala k tým, ktorí ju potrebujú. Za balík príjemca neplatí.

Oblečenie do Odevnej banky môžu darovať nielen jednotlivci, ale aj firmy, pričom všetky príspevky musia spĺňať jednoduché pravidlo: darovať len to, čo by ste si sami obliekli. Projekt má v pláne rozšíriť svoju pôsobnosť aj na východné Slovensko, čím chce pokryť potreby ďalších rodín v núdzi.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj