FOTO: V Tatrách prebehlo jesenné sčítanie kamzíkov. Do hôr vyrazilo viac ako 70 rátačov


V Tatrách prebehlo jesenné sčítanie kamzíkov

FOTO: V Tatrách prebehlo jesenné sčítanie kamzíkov. Do hôr vyrazilo viac ako 70 rátačov
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Tatranský národný park

V utorok 22. októbra prebehlo v Tatranskom národnom parku jesenné sčítanie kamzíkov. Zúčastnilo sa ho viac ako 70 rátačov, ktorí pomocou aplikácie zaznamenávali každého jedinca, ktorého v teréne spozorovali.

Na sčítaní sa zúčastňujú zamestnanci správy TANAP-u a taktiež dobrovoľníci. Tentokrát pomohla aj Horská záchranná služba, Lesy mesta Kežmarok, Lesy mesta Spišská Belá či Slovenský zväz ochrancov prírody a krajiny.

Údaje zatiaľ nie sú známe

„Výsledky budú známe až o niekoľko dní. Všetky zapísané údaje je potrebné spočítať, vylúčiť duplicity a chyby,“ uvádza v príspevku na sociálnej sieti Správa Tatranského národného parku. 

Sčítanie sa koná pravidelne na jar a na jeseň. Pri tohtoročnom jarnom bolo zaregistrovaných 793 kamzíkov. Na slovenskej strane narátali pracovníci Správy TANAP-u 589 kamzíkov, na poľskej strane 204. Oproti minulému roku ide o podobné číslo, vtedy na oboch stranách zaevidovali 816 jedincov.

Počas jarného sčítania zoológov potešili aj počty tohtoročných mláďat, ktorých bolo na slovenskej strane 56 a na poľskej 24. Uvidíme, čo prinesú jesenné čísla. Pozrite si nádherné zábery z Tatier, ktoré boli zachytené počas utorkovej akcie. 





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj