Prešovský kraj postavil v Malej Domaši nový most. Do stavby investoval viac ako 200-tisíc eur


V Malej Domaši vznikol nový most

Foto: Prešovský kraj postavil v Malej Domaši nový most. Do stavby investoval viac ako 200-tisíc eur
Foto: psk.sk

Most z roku 1956 v Malej Domaši nahradil nový, ten pôvodný musel byť kvôli svojmu veľmi zlému stavebno-technickému stavu zdemolovaný. Takmer 70-ročná stavba je tak od tohto týždňa už minulosťou. 

Stavbu nového premostenia financoval Prešovský samosprávny kraj z vlastných zdrojov a investícia si vyžiadala približne 208-tisíc eur. Okrem výstavby nového mostného objektu zahŕňal projekt aj položenie nových asfaltových vrstiev v tomto úseku.

“Taktiež tu došlo k spevneniu koryta potoka dlažbou z lomového kameňa, k úprave a prečisteniu samotného koryta potoka tak na vtoku, ako aj na odtoku a napokon tiež k vybudovaniu revízneho schodiska, ktoré vedie od krajnice do toku potoka,“ približuje prešovská župa. 


Kvalita ciest v kraji sa zvyšuje

Za posledný rok sa kvalita ciest v okolí obce zvýšila aj v turisticky vyťaženom úseku Malá Domaša – Detrík. Rekonštrukcia exponovanej cesty III/3635 ukončená minulý rok v decembri priniesla opravený jeden kilometer, štyridsaťročný a 108 metrov dlhý most i priepust.

Na túto obnovu nadviazal kraj tento rok opravou ďalších kilometrov. „Presnejšie sa v tomto roku na ceste v extraviláne obcí Kvakovce, DetríkVavrinec obnovila obrusná vrstva na dvoch kilometroch vozovky, a to za 217-tisíc eur,“ dodáva kraj.

Nový most v Malej Domaši. Zdroj: psk.sk



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj