Lucia po rokoch hľadá Jozefa, ktorého stretla na ORL v Prešove: Požičiaval mi Walkman a bola som z neho paf!


Lucia po rokoch hľadá Jozefa, ktorého stretla na ORL v Prešove

Foto: Lucia po rokoch hľadá Jozefa, ktorého stretla na ORL v Prešove: Požičiaval mi Walkman a bola som z neho paf! Foto: Facebook/Fakultná nemocnica J.A. Reimana Prešov

Lucia po rokoch nabrala odvahu a na sociálnej sieti uverejnila prosbu o pomoc pri pátraní po Jozefovi, ktorého stretla pred viac ako 30 rokmi na ORL oddelení v Prešove. Lucia nevie jeho priezvisko, no mal by pochádzať z okolia Prešova. V nemocnici sa stretli približne v roku 1992 alebo 1993 a aj po takej dobe sa mu chce poďakovať za to, že jej spríjemnil nemocničný pobyt. 

Jozef mal vtedy 19 rokov a na otorinolaryngologickom oddelení v prešovskej nemocnici absolvoval operáciu nosnej prepážky. Lucia mala v tom čase osem alebo deväť rokov a na rovnakom oddelení bola na operácii mandlí. 

„Pamätám si, že bol vysoký, štíhlejšej postavy a povahovo veľmi milý. Požičiaval mi v tej dobe ešte Walkman a bol ochotný sa s ním podeliť, a to počas celého pobytu v nemocnici. A ja som z neho bola ako dieťa celá paf,“ opisuje Lucia.


Facebook



Verí v silu internetu

Aj napriek desiatkam rokov dúfa, že sa Jozef v tomto príspevku nájde a ozve sa. „Neviem, či som sa mu vtedy aspoň poďakovala za to požičiavanie,“ spomína. Aj po toľkých rokoch by sa mu chcela odvďačiť aspoň kávou za spríjemnenie pobytu v nemocnici. 

„Už som tu chcela viackrát napísať. No nenabrala som odvahu skôr. Ďakujem aspoň za zdieľanie,“ dopĺňa Lucia, ktorá verí v silu internetu. Ak by ste Jozefa v opise spoznali, neváhajte Luciu kontaktovať na sociálnej sieti

Mnohí používatelia Lucii prajú, aby sa jej s Jozefom podarilo skontaktovať. Radia jej aj doplniť informácie ohľadom presného dátumu, kedy v nemocnici bola, opis jeho tváre, vlasov, o čom sa bavili a podobne. Aj tieto drobnosti môžu pri pátraní veľmi pomôcť. 

„Tento príbeh sa mi veľmi páči. Je to príklad toho, ako v nás aj tie všedné veci môžu zanechať obrovskú spomienku na celý život. Hádam ho nájdete,“ píše Iveta. Používateľka Majka má podobný príbeh, v ktorom dotyčného našla po niekoľkých rokoch. „Už ani presne neviem ako. Odvtedy prešlo 20 rokov. Kamaráti sme doteraz.“



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj