Ako budú otvorené cintoríny počas Dušičiek v Prešove? Všetky budú monitorované strážnou službou


Ako budú otvorené cintoríny počas Dušičiek v Prešove?

Foto: Ako budú otvorené cintoríny počas Dušičiek v Prešove? Všetky budú monitorované strážnou službou Foto: obecne-noviny.sk

Od 28. októbra do 8. novembra budú cintoríny v Prešove, Solivare a Nižnej Šebastovej otvorené nonstop. Okrem toho budú monitorované strážnou službou. Cintoríny budú vo vybraných časoch aj osvetlené. 

Hlavný cintorín v Prešove bude od 28. októbra do 8. novembra osvetlený v čase od 16:30 do 22:00 hod. Cintorín Solivar a Nižná Šebastová budú v rovnakom termíne osvetlené od 16:30 do 20:00 hod. Od 1. do 3. novembra budú sociálne zariadenia v domoch smútku na spomínaných cintorínoch otvorené od 13:00 do 18:00 hod. 

Pre verejnosť bude k dispozícii aj kancelária správy cintorínov, ktorá sídli na Krátkej ulici 2, a to v týchto časoch:


  • vo štvrtok 31. októbra od 8:00 do 14:00 hod.
  • v piatok 1. novembra od 13:00 do 18:00 hod.
  • v sobotu 2. novembra od 13:00 do 18:00 hod.

Mesto Prešov a Mestská polícia v Prešove žiadajú občanov, aby boli počas Sviatku Všetkých svätých a Pamiatky zosnulých, keď je zvýšený pohyb ľudí na cintorínoch a nárast počtu vozidiel na cestách, opatrnejší, pozornejší a tolerantnejší. Zároveň apelujú na vodičov, aby rešpektovali pravidlá cestnej premávky a boli maximálne opatrní v blízkosti cintorínov, kde sa bude pohybovať viac chodcov,“ uvádza mesto na internetovej stránke.

Na cintorínoch budú k dispozícii aj nádoby na triedený odpad, teda na plasty, sklo, kov a BIO odpad. Mesto občanov žiada, aby odpad triedili a vkladali ho do týchto nádob. Životnému prostrediu môžete pomôcť aj tak, že využijete výzdobu z prírodných materiálov. 




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj