Krásne gesto pre zosnulých: V Prešove sa uskutoční smútočný obrad pre tých, ktorí odišli osamelí


V Prešove sa uskutoční smútočný obrad pre tých, ktorí odišli osamelí

Foto: Krásne gesto pre zosnulých: V Prešove sa uskutoční smútočný obrad pre tých, ktorí odišli osamelí Foto: pexels.com, pixabay.com

Mesto Prešov si chce uctiť občanov, ktorým nebolo dopriate zomierať v obklopení blízkych či tým, ktorí nemohli byť odprevádzaní na poslednej rozlúčke. Obrad sa bude konať vo štvrtok 24. októbra o 13:00 hod. v Dome smútku na Hlavnom cintoríne v Prešove. 

„Nie každému z nás je dopriate zomierať obklopený svojimi milovanými, či byť nimi odprevádzaný na poslednej rozlúčke. Ale každý ľudský život má hodnotu,“ uvádzajú Technické služby mesta Prešov. 

Za účasti zástupcov cirkví sa uskutoční spoločný smútočný obrad pre 49 zosnulých, ktorí ako sociálne úmrtia doposiaľ nemali možnosť poslednej rozlúčky. Po pietnom obrade budú urny zosnulých uložené do spoločného hrobu.



Technické služby mesta Prešov


„Tento obrad je pre nás prejavom ľudskosti a spolupatričnosti, ktorým chceme vyjadriť úctu každému ľudskému životu, nech v tichosti a nádeji nájdu pokoj večného života,“ dodávajú technické služby. Ak by ste zosnulým chceli venovať modlidbu, bude sa konať v Dome smútku o 12:00 hod., teda hodinu pred samotným obradom.

Používatelia pod príspevkom hromadne vyjadrujú úprimnú sústrasť. „Pane Bože, akí mladí pozomierali a sami… To je tak smutné a bolestné,“ vyjadrila sa používateľka Anna. Viacerí Prešovčania sa plánujú obradu zúčastniť, vyjadriť nebohým úctu a pomodliť sa za nich.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí takto zabezpečia úctu týmto ľuďom, aby našli pokoj a večný odpočinok. Nech odpočívajú v pokoji,“ uviedla Anna.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj