Hodnota vykonanej dychovej skúšky u 26-ročnej vodičky prekvapila aj policajtov: V Prešove jazdila s 2,5 promile


Kuriozity Prešov

Foto: Hodnota vykonanej dychovej skúšky u 26-ročnej vodičky prekvapila aj policajtov: V Prešove jazdila s 2,5 promile Foto: Facebook/Polícia SR – Prešovský kraj

V nedeľu 20. októbra jazdila 26-ročná vodička v Prešove po ulici Pod Šalgovíkom v smere do centra mesta. Išla v jazdnom pruhu vyhradenom pre autobusy, čím nerešpektovala vodorovné dopravné značenie. Z tohto dôvodu bola policajnou hliadkou zastavená a podrobená dychovej skúške.

Policajnú hliadku výsledok dychovej skúšky prekvapil. Vodička nafúkala 2,5 promile. Bola obmedzená na osobnej slobode a umiestnená do cely policajného zaistenia. „Po vykonaní všetkých procesných úkonov bola obvinená z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ dodáva polícia.

„Pamätajte, že bezpečnosť na cestách začína u každého z nás. Ak viete, že budete piť alkohol, vždy si naplánujte alternatívny spôsob dopravy, ako je verejná doprava, taxi alebo využitie služieb odvozu. Chráňte seba aj ostatných účastníkov cestnej premávky tým, že budete zodpovední a nebudete šoférovať pod vplyvom alkoholu,“ apeluje polícia na vodičov na sociálnej sieti.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj