Pozor na podvod! Dopravný podnik Prešova varuje pred falošnou stránkou, ľudí láka na cestovné zdarma


Falošná stránka Dopravného podniku Prešova láka na bezplatné cestovné

Foto: Pozor na podvod! Dopravný podnik Prešova varuje pred falošnou stránkou, ľudí láka na cestovné zdarma Foto: Mesto Prešov, FreePik/ Ilustračná foto

Mestský Dopravný podnik Prešova varuje obyvateľov pred závažným podvodom, ktorý sa objavil na sociálnych sieťach. Falošná stránka s názvom „Dopravná doprava v Prešove“ sa tvári ako oficiálny profil a láka občanov na „bezplatnú dopravu“ s novou kartou plnou údajne výhodných ponúk. Realita je však úplne iná.

Podvodníci si dali záležať, aby všetko vyzeralo dôveryhodne, pričom zneužívajú logo a fotografie prešovských autobusov. Oficiálny Dopravný podnik mesta Prešov okamžite zareagoval a varoval svojich cestujúcich prostredníctvom sociálnych sietí. Príspevok so znepokojujúcim varovaním „POZOR PODVOD!!!“ rýchlo šíria aj ďalší používatelia, pričom cieľom je chrániť nič netušiacich občanov pred potenciálnym rizikom.


Zástupcovia Dopravného podniku zároveň vyzývajú verejnosť, aby falošné stránky ignorovali, a upozorňujú, že podobné podvody môžu viesť k zneužitiu osobných údajov. Akékoľvek oficiálne informácie o prepravných službách mesta sú dostupné len na overených platformách.

Nezabudnite byť obozretní a informácie si vždy overte priamo na oficiálnej stránke Dopravného podniku Prešova. Mesto apeluje na všetkých, aby tento podvod nahlásili a nezdieľali s podvodníkmi svoje osobné údaje.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj