Policajná naháňačka pod Tatrami, počas ktorej padli výstrely, má dohru: Obvinené sú dve osoby


Policajná naháňačka pod Tatrami, počas ktorej padli výstrely, má dohru

Foto: Policajná naháňačka pod Tatrami, počas ktorej padli výstrely, má dohru: Obvinené sú dve osoby Foto: TV Markíza

Pondelok 14. októbra bol na ceste pod Tatrami medzi Popradom a Svitom rušný. Príslušníci Policajného zboru naháňali vodiča, ktorý mal jazdiť na ukradnutom aute. K naháňačke došlo po 4:00 hod. ráno. Policajti prenasledovali podozrivé auto s popradským EČV. Vodič na výzvy polície nereagoval, pred hliadkou utekal a pokračoval v rýchlej jazde. Počas naháňačky padli aj výstrely.


Na aute rozbili okno

K prípadu došlo v pondelok v skorých ranných hodinách. K prvému zaparkovanému autu pristúpil 52-ročný muž a 20-ročná žena z Maďarska na ulici Štúrovej v Poprade. Žena sledovala okolie, muž zatiaľ rozbil zadné okno na aute a nastúpil doň s úmyslom vozidlo odcudziť.


K odcudzeniu tohto auta nakoniec nedošlo, no muž z neho zobral box so súčiastkami, mobilný telefón, mikinu a tepláky. Páchateľ sa presunul k druhému autu, na ktorom tiež rozbil zadné okno, aj so ženou do vozidla nastúpili a odišli k svojmu sprievodnému vozidlu. 

„Mladá žena si prestúpila do tohto vozidla a obaja odišli. Majiteľke odcudzeného osobného vozidla spôsobili škodu vo výške 30-tisíc eur,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová. 

Obaja boli obvinení

Neskôr došlo k policajnej naháňačke, počas ktorej boli obaja páchatelia obmedzení na osobnej slobode. Podľa nových informácií vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade na základe získanej dôkaznej situácie vzniesol obvinenie 52-ročnému mužovi a 20-ročnej žene z trestného činu krádeže.



Nitra
Žilina
Košice
Nitra
Trnava
Trenčín
Banská Bystrica
Trnava
Trenčín
Bratislava
Košice
Bratislava
Banská Bystrica
Žilina