Školský internát v Prešove sa dočká rekonštrukcie. Projekt za viac ako 640-tisíc eur by mal začať čoskoro


Internát pri SPŠ elektrotechnickej v Prešove sa dočká rekonštrukcie

Foto: Školský internát v Prešove sa dočká rekonštrukcie. Projekt za viac ako 640-tisíc eur by mal začať čoskoro Foto: Prešovský samosprávny kraj

Internát pri Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Prešove sa dočká rekonštrukcie. Budova s kapacitou približne 120 lôžok situovaných v 38 izbách prejde obnovou za viac ako 640-tisíc eur.  Cieľom projektu je zmodernizovať vzhľad internátu, zlepšiť energetickú hospodárnosť jeho prevádzky a v energetickom hodnotení ho dostať z aktuálnej C triedy na triedu A.

Prešovský samosprávny kraj plánuje s rekonštrukciou začať v najbližších týždňoch.Vynovený internát by mal byť odovzdaný do užívania od nového školského roka 2025/2026. Projekt je financovaný z Programu Slovensko zo zdrojov Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry.

Projekt rieši kompletnú rekonštrukciu elektroinštalácie, kúrenia a rozvodov objektu. Zameriava sa na zateplenie budovy, výmenu a zateplenie strechy, ale aj na dispozičné riešenie izieb internátu. Obnovou má prejsť aj jeho sanita a hygienické zázemie. Ďalšie rekonštrukčné práce budú sústredené do modernizácie súčasných pivničných priestorov.

„Zmienenými činnosťami sa zabezpečí zvýšenie komfortu užívateľov objektu internátu, zlepšenie jeho vnútorného prostredia a tým nárast štandardu poskytovaných služieb. Výsledkom má byť moderný internát 21. storočia,“ uvádza prešovská župa a dodáva, že vychovávatelia a žiaci, ktorí internát užívajú, majú byť počas jeho rekonštrukcie dočasne ubytovaní v iných prešovských školských internátoch.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj