VIDEO: Vo Vranove nad Topľou došlo k zrážke auta a chodkyne. Dychová skúška u nej odhalila 2,3 promile alkoholu


Vo Vranove nad Topľou došlo k zrážke auta a chodkyne

Foto: VIDEO: Vo Vranove nad Topľou došlo k zrážke auta a chodkyne. Dychová skúška u nej odhalila 2,3 promile alkoholu Foto: Facebook/Snímka obrazovky z videa

V pondelok 14. októbra vo večerných hodinách došlo vo Vranove nad Topľou na ulici Domašská k stretu chodkyne s osobným autom. Našťastie, pri tejto nehode nedošlo k zraneniu osôb a ani k škode na vozidle. Chodkyňa pri vstupe na vozovku narazila do boku auta.

Chodkyňa bola pod vplyvom alkoholu, dychová skúška u nej odhalila 2,3 promile. Vodič auta nebol pod vplyvom alkoholu. „Udalosť je evidovaná ako priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

V úseku bol neprejazdný jeden jazdný pruh, dopravu riadila striedavo polícia. Na mieste sa nachádzali záchranné zložky. V dopravnej skupine na sociálnej sieti na nehodu upozorňoval vodič Dominik.


Ako dopĺňa hovorkyňa Jana Ligdayová, chodkyňa porušila § 53 Zákon č. 08/2009 Z.Z. o cestnej premávke. Chodec je pri prechádzaní cez cestu povinný prednostne využiť priechod pre chodcov, nadchod alevo podchod. Okrem toho nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť.

Zákon tiež hovorí, že mimo priechodu pre chodcov sa smie cez vozovku prechádzať len kolmo na jej os. Pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva, a len čo vstúpi na vozovku, nesmie sa tam bezdôvodne zdržiavať ani zastavovať. To platí na priechode pre chodcov i mimo neho.



Trenčín
Žilina
Bratislava
Banská Bystrica
Žilina
Bratislava
Košice
Trenčín
Banská Bystrica
Trnava
Nitra
Nitra
Košice
Trnava