Obec Petrovany vyhlásila veľké pátranie po vtákoch: Dva pávy sa samé vybrali na niekoľkodňovú prechádzku


Pátranie po pávoch v Petrovanoch

Foto: Obec Petrovany vyhlásila veľké pátranie po vtákoch: Dva pávy sa samé vybrali na niekoľkodňovú prechádzku Foto: Facebook/U.J.

Obec Petrovany na sociálnej sieti uverejnila zaujímavú a nezvyčajnú žiadosť o pomoc. Z miestneho kaštieľa ušlo pred víkendom päť pávov. Traja z nich sa na druhý deň vrátili, no jeden páv s pávicou sa rozhodli predĺžiť si romantickú prechádzku.

„Dobrý deň, chcel by som poprosiť o pomoc, pred dvoma dňami sa nám päť pávov vybralo nevedno kam na prechádzku mimo areál kaštieľa, na druhý deň sa nám vrátili traja naspäť, no dvaja sú stále nezvestní,“ uvádza obec pri uverejnenej žiadosti na sociálnej sieti.

Nezvestný bol 4-ročný modrý korunkatý páv a 2-ročná pávica harlekyn. Obec Petrovany prosila obyvateľov či návštevníkov o pomoc pri pátraní po týchto dvoch pávoch, pri akýchkoľvek informáciách mali volať na priložené telefónne číslo. 

„Ďakujeme za pomoc a akúkoľvek informáciu o ich pohybe… Nezvestné sú od piatka poobedia,“ uviedli pod príspevkom správcovia facebookovej stránky Kaštieľ Petrovany. Našťastie, tento príbeh má dobrý koniec a páví pár sa v pondelok 14. októbra vrátil do svojho domova v kaštieli. 



Trnava
Bratislava
Banská Bystrica
Bratislava
Košice
Žilina
Trnava
Nitra
Žilina
Trenčín
Trenčín
Košice
Banská Bystrica
Nitra