Prešovská nemocnica prišla o uznávaného odborníka. Vo veku 53 rokov náhle zomrel chirurg Jaroslav Barla


Vo veku 53 rokov zomrel primár chirurgického oddelenia Jaroslav Barla

Foto: Prešovská nemocnica prišla o uznávaného odborníka. Vo veku 53 rokov náhle zomrel chirurg Jaroslav Barla Foto: Facebook/Fakultná nemocnica J.A Reimana Prešov

Smutná správa pre lekársku obec. Vo veku 53 rokov v piatok 11. októbra zomrel primár chirurgického oddelenia Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešove Jaroslav Barla. Informáciu potvrdila prešovská nemocnica.

„Odišiel vynikajúci odborník a skvelý človek, na ktorého budeme navždy s úctou spomínať,“ uviedla nemocnica na jeho počesť.

Známy bol ako uznávaný odborník, ktorý ku svojej práci pristupoval zodpovedne a ľudským prístupom. Jeho náhly odchod zasiahol nielen jeho kolegov a blízkych, ale aj mnohých pacientov.

„Výnimočný človek, ktorý nám zachránil syna. Nikdy na vás nezabudneme,“ spomína na jeho prácu matka chlapca, ktorému zachránil život.

„Úprimnú sústrasť celej rodine. Budete nám veľmi chýbať náš pán primár,“ vyjadruje úprimnú sústrasť jedna zo zdravotných sestier.


Ako uvádza portál regióny.sk, jeho práca sa zameriavala na chirurgické postupy pri liečení rozmanitých foriem rakoviny. V júni počas tohto roka portfólio diagnostických vyšetrení rozšíril o endoskopickú ultrasonografiu. Jeho odchod do značnej miery ovplyvní chod oddelenia, ktoré viedol. Pre nemocnicu bude ťažké nájsť rovnako špičkového odborníka ako bol on.

Posledná rozlúčka s primárom chirurgického oddelenia Jaroslavom Barlom sa bude konať v utorok 15. októbra o 13:30 hod. v Dome smútku v Solivare.




Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Žilina
Nitra
Trnava
Bratislava
Žilina
Trnava
Trenčín
Bratislava
Banská Bystrica
Košice
Banská Bystrica
Košice
Nitra
Trenčín