Brat mŕtveho kuriéra Janíka, ktorého našli v Kežmarku, prehovoril: Hľadali sme ho celú noc. Vyjadrilo sa aj DPD


Brat mŕtveho kuriéra Janíka, ktorého našli v Kežmarku, prehovoril

Foto: Brat mŕtveho kuriéra Janíka, ktorého našli v Kežmarku, prehovoril: Hľadali sme ho celú noc. Vyjadrilo sa aj DPD Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V meste Kežmarok bolo vo štvrtok 10. októbra nájdené telo 20-ročného muža bez známok života. Malo ísť o kuriéra Janíka. Polícia prípad vyšetruje, vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenie. 

Podľa informácií Prešovak.sk mal pochádzať zo Smižian. Pracoval pre známu kuriérsku spoločnosť DPD a mnohí obyvatelia ho osobne dobre poznali. Údajne mal byť nezvestný dva dni, rodina po ňom mala pátrať aj v nočných hodinách. 

Na sociálnych sieťach koluje video, ktoré odhalilo tragický nález bezvládneho tela. Na záberoch je vidieť zasahujúcu políciu, smútiacu matku a ďalších obyvateľov. Pre citlivosť prípadu nebudeme video uverejňovať.

Facebook



Rodine sa po práci neozýval

Stovky používateľov vyjadruje smútiacej rodinu úprimnú sústrasť. „Úprimnú sústrasť celej rodine a blízkym. Taký mladý človek. Celý život mal pred sebou,“ vyjadrila sa ku tragédii používateľka Zdenka. „Neviem si predstaviť, čo zažíva jeho mama. Je mi to veľmi ľúto,“ povedala Alenka.

„Bol to slušný a pracovitý chlapec. Všetci ho mali veľmi radi,“ spomínajú obyvatelia na 20-ročného Janíka. Vyjadril sa aj brat zosnulého, podľa ktorého sa po práci neozýval. „Hľadali sme ho celú noc, no nenašli sme ho. Ráno sme ho opäť šli hľadať, ja som ho našiel bez známok života. Bol to slušný chlapec. Uvidíme, čo prezradí pitva,“ uviedol zdrvený brat. 

DPD: K úmrtiu nedošlo pri výkone práce

Pre Prešovak.sk sa v tomto prípade vyjadrila aj kuriérska spoločnosť DPD SK, pre ktorú zosnulý Janík pracoval. „V prvom rade daná udalosť nás nesmierne mrzí. Podľa našich informácií k úmrtiu nedošlo pri výkone práce. Vyšetrovanie udalosti je momentálne v rukách polície a DPD SK bude plne súčinné pri akýchkoľvek krokoch,“ uviedol generálny riaditeľ DPD SK Peter Pavuk.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Banská Bystrica
Žilina
Bratislava
Bratislava
Trenčín
Trenčín
Nitra
Nitra
Košice
Trnava
Košice
Žilina
Trnava
Banská Bystrica