Nezabudnite, že počas víkendu bude uzatvorený tunel Prešov. Aká bude obchádzková trasa?


Uzatvorený tunel Prešov počas víkendu

Foto: Nezabudnite, že počas víkendu bude uzatvorený tunel Prešov. Aká bude obchádzková trasa? Foto: Facebook/Polícia SR – Prešovský kraj

Nezabudnite na to, že aj počas víkendu bude obojsmerne uzatvorený tunel Prešov. Uzávierka platila už v stredu a štvrtok v nočných hodinách, no počas víkendu bude obmedzenie aj počas dňa. Uzatvorený bude od piatka 11. októbra 22:00 hod. do nedele 13. októbra 16:00 hod. 

Počas uzávierky bude prebiehať čistenie tunela – ostenie, chodníky, vozovka, čistenie drenážnej kanalizácie, čistenie štrbinovej kanalizácie, kontrola požiarneho vodovodu, meranie tlakov v požiarnom vodovode, čistenie a ošetrenie nerezových dverí, SOS kabín a priečnych prepojení, čistenie osvetlenia, čistenie mostov, protihlukových stien, mostných záverov, odborné prehliadky a odborné skúšky, servisná činnosť na technologických zariadeniach v tuneli, skúška a servis záložného napájania.

Obchádzka 

Obchádzková trasa bude vedená po ceste I/18 a I/68 odklonom cez mesto Prešov. Vodič Tomáš informuje o tom, ako bude obchádzka vyzerať. Vodiči budú na uzáveru upozornení dopravným značením, a to aj v smere zo Záborského a Petrovian. Tu sa dopravné značenie bude nachádzať na ostrovčeku križovatky pri Tescu. 

„Všetkým tranzitujúcim odporúčam využívať vnútorný mestský obchvat Pražská, ktorý má počas nočných hodín, samozrejme, vypnutú svetelnú signalizáciu a konštatne povolenú maximálnu rýchlosť 70 kilometrov za hodinu,“ radí ďalej vodičom Tomáš. Jazdite opatrne a rešpektujte dopravné značenia. 



Bratislava
Trenčín
Žilina
Nitra
Nitra
Trnava
Trenčín
Banská Bystrica
Bratislava
Banská Bystrica
Košice
Žilina
Košice
Trnava