VIDEO: Záhadný tvor v Hincovom plese? Trojica horolezcov tvrdí, že videli niečo nevysvetliteľné, ale...


Záhadný biely tvor pri Hincovom plese? Horolezci a nevysvetliteľný objav

Foto: VIDEO: Záhadný tvor v Hincovom plese? Trojica horolezcov tvrdí, že videli niečo nevysvetliteľné, ale... Foto: Facebook/ Turistika na Slovensku/ Jurki Jurki

Tatry opäť raz zahalila záhada. Trojica horolezcov tvrdí, že pri svojej expedícii vo Vysokých Tatrách, presnejšie pri Veľkom Hincovom plese, zazreli neidentifikovateľný objekt. Podľa ich slov malo ísť o veľkého bieleho tvora. „Myslel som, že zle vidím, že sa ku hladine niečo z plese vynára. Muselo to byť niečo veľmi veľké,“ uviedol na začiatku októbra horolezec Pavol Jackovič.

Toto tajomné vysokohorské jazero, známe svojou hlbokou a ľadovou vodou (zamŕza až 270 dní v roku), sa doteraz spomínalo skôr v súvislosti s rybárskymi historkami, no tentokrát sa príbeh točí okolo záhadného tvora.

Zaujímavosťou je, že podobný objekt bol údajne zaznamenaný už v roku 2021, pričom videozáznam je dostupný na sociálnych sieťach. Miesto výskytu? Vysoké Tatry, Hincovo pleso a Kôprovský štít. Stretávame sa s ďalším nevysvetliteľným fenoménom v našich veľhorách, alebo je to len ďalšia turistická legenda?


Aj keď tieto správy vyvolali záujem a nadšenie medzi milovníkmi záhad, vyzerá, že záhada okolo plesa sa v stredu podvečer vyriešila. Podľa všetkého pláva v jazere meteorologický balón. Horolezcov mal kontaktovať rádioamatér, ktorý ešte v máji zachytil nad plesom signál.

„Vyzerá , že tam spadol meteorológom ich balón na skúmanie počasia. Môže sa vynárať, lebo je tam nejaká polystyrénová časť, čiže sa môže vynárať a plávať,“ priblížil námestník riaditeľa Správy TANAP-u Ivan Šoltýš pre STVR.