Mladík z Prešova zaútočil na 57-ročnú ženu, chcel získať peniaze. Na slobodu sa tak skoro nedostane, pozná už svoj trest


Foto: Mladík z Prešova zaútočil na 57-ročnú ženu, chcel získať peniaze. Na slobodu sa tak skoro nedostane, pozná už svoj trest Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Mladý muž z Prešova sa pokúsil o lúpež. Vyhliadol si 57-ročnú ženu, od ktorej sa snažil vymaniť peniaze. Informuje o tom portál noviny.sk.

K incidentu došlo v skorých ranných hodinách pri vchode do budovy pošty. Žena sa útoku bránila až tak, že obaja spadli na zem. Mladík sa napokon rozhodol z miesta radšej ujsť.

„Chytil ju pod krk, začal ju škrtiť a pokúšal sa jej vytrhnúť kabelku, ktorú mala cez rameno,“ priblížila prípad hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešova Jana Ligdayová.

„Konanie ženy ho prekvapilo a tak vzal len jej náušnicu, ktorá jej pri zápase spadla a utiekol preč. Odvážna pani pri útoku utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie,“ dodala.


Útočník dnes pozná už svoj rozsudok. S prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. K svojmu konaniu sa nevyjadril.

Súdu sa zúčastnil aj jeho otec. Čin, ktorého sa dopustil jeho syn, ho veľmi trápi. Mladík strávil päť mesiacov vo vyšetrovacej väzbe a na slobodu sa tak skoro nedostane.

„Obvineného súd uznal za vinného zo zločinu lúpež a uložil mu nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní štyroch rokov a 10 mesiacov so zaradením pre výkon uloženého trestu do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia,“ uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

Rozsudok prvostupňového súdu je právoplatný. Okrem toho musí poškodenej uhradiť škodu vo výške 66 eur.



Najnovšie správy