Humenné sa pripravuje na zimu: Začína sa kúriť, teplo by v najbližších dňoch malo doraziť do väčšiny domácností


Foto: Humenné sa pripravuje na zimu: Začína sa kúriť, teplo by v najbližších dňoch malo doraziť do väčšiny domácností Foto: freepik.com

V meste Humenné sa oficiálne začína vykurovacia sezóna. Humenská energetická spoločnosť (HES), s.r.o., po zhodnotení aktuálnych teplôt a predpovedi počasia spustila od 30. septembra do 3. októbra postupný nábeh vykurovania v bytoch a organizáciách.

Teplo už začalo prúdiť do domácností v bytových domoch, pričom v najbližších dňoch budú nasledovať aj ďalšie organizácie. HES ubezpečuje obyvateľov, že ich zima nezaskočí, aj keď vonkajšie teploty klesnú.

Zdroj: Mesto Humenné


Avšak kúrenie nie je jedinou vecou, ktorá aktuálne zamestnáva Humenné. S mestom sa zároveň spája veľká investičná akcia roka 2024. Prebieha totiž modernizácia rozvodov tepla – tzv. „Etapa 2” a masívna výmena horúcovodu, ktorá zasahuje aj do priestorov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ).

Humenčania môžu očakávať teplé domovy, no musia sa pripraviť aj na ďalšie stavebné práce, ktoré, aj keď sú náročné, sľubujú bezpečnejší a efektívnejší prísun tepla do budúcnosti.

Zdroj: Mesto Humenné