Dopravné peklo na hraniciach s Poľskom už túto nedeľu. Úplná uzávierka kvôli vojenským oslavám


Foto: Dopravné peklo na hraniciach s Poľskom už túto nedeľu. Úplná uzávierka kvôli vojenským oslavám Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Už tento víkend, v nedeľu 6. októbra 2024, sa v blízkosti hraničného priechodu medzi Slovenskom a Poľskom (SK/PL Vyšný Komárnik – Barwinek) uskutočnia významné oslavy 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie. Pod záštitou Ministerstva obrany Slovenskej republiky si krajina pripomenie hrdinstvo vojakov počas tejto historickej operácie.

S touto veľkolepou udalosťou však prichádzajú aj nepríjemnosti pre vodičov. Hraničný priechod Vyšný Komárnik bude úplne uzavretý pre všetku dopravu v oboch smeroch od 6:00 do 18:00. Okrem toho bude nepriechodná aj cesta I/21 (E 371), ktorá vedie cez tento priechod. Vodiči, ktorí plánujú v tomto čase prechádzať cez tieto miesta, sa musia pripraviť na výrazné obchádzky.


Aby sa minimalizovali problémy s dopravou, na kľúčových križovatkách v okresoch Prešov, Bardejov, Svidník a Vranov nad Topľou budú umiestnené výstražné dopravné značenia s informáciami nielen v slovenčine, ale aj v angličtine, aby sa zabezpečila plynulosť pre medzinárodnú dopravu.

Očakáva sa náročný deň na cestách. Polícia vodičov vyzýva aby mali oči na stopkách a sledovali dopravné značky. Dôležitosť osláv nie je nadradená ale bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.