Kraj postavil kruhový objazd načierno, dopravný inšpektorát upozorňuje na chyby


Foto: Kraj postavil kruhový objazd načierno, dopravný inšpektorát upozorňuje na chyby Foto: Google Maps

Prešovský samosprávny kraj postavil kruhový objazd pri vjazde do Gregoroviec bez platného stavebného povolenia, a to už pred rokom a pol. Stavba nemá ani vysporiadané pozemky, na ktorých sa nachádza, a kraj dostal za tento prešľap pokutu vo výške 1 800 eur. Navyše, podľa polície je samotné prevedenie kruhového objazdu problematické, najmä v zime dochádza k šmykom a nehodám.

Pri jednej z nehôd dokonca autobus plný cestujúcich pri minimálnej rýchlosti vrazil do dopravných značiek, píše prešovský Korzár. Polícia má podozrenie, že kruhový objazd bol postavený v rozpore s technickými normami a odporúča vypracovať odborný posudok. Dopravný inšpektorát kritizuje aj nesprávne sklonenie prstenca kruhového objazdu, čo vedie k nehodám.

Zdroj: Google Maps

„Na tomto základe aj na základe podaní od občanov má Okresný dopravný inšpektorát v Prešove podozrenie, že počas výstavby križovatky došlo k porušeniu základných technických podmienok pre výstavbu,“ vysvetľuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Jana Ligdayová. 

Kraj sa bráni tým, že sleduje verejný záujem a výstavbou objazdu sa zlepšila bezpečnosť na ceste. Na otázky o nehodách alebo o tom, prečo objazd stále nemá povolenie, priamo neodpovedal. Medzitým sa na pozemkoch v okolí plánuje výstavba rodinných domov. Výstavbu zhotovovala firma Swietelsky–Slovakia, ktorá už realizovala viaceré zákazky pre kraj aj mesto Prešov.