Obyvatelia Bardejova pozor: Prehliadky elektrických rozvodov a bleskozvodov vo vašom okolí


Foto: Obyvatelia Bardejova pozor: Prehliadky elektrických rozvodov a bleskozvodov vo vašom okolí

Foto: freepik.com/prproductions

V najbližších dňoch sa vo vašom meste očakáva akcia, ktorú by nemal nikto ignorovať. Pracovníci spoločnosti Východoslovenské elektrické revízie budú vykonávať odborné prehliadky elektrických rozvodov a bleskozvodov v domácnostiach. Ak ste si mysleli, že vaša elektrina funguje bez problémov, možno je čas na kontrolu, ktorá vám môže ušetriť nielen peniaze, ale aj zdravie a život.

Podľa platného Zákona o energetike je každý majiteľ domu povinný zabezpečiť takúto kontrolu minimálne raz za päť rokov. Hoci obecný úrad nezodpovedá za výber konkrétnej spoločnosti, ktorá prehliadky vykoná, každý majiteľ je povinný takúto prehliadku zabezpečiť.

Pozor na následky!

Ak neprevediete kontrolu včas, môže vás to stáť nielen peniaze, ale aj potenciálne bezpečnostné riziká pre vás a vašich susedov. Ak by došlo k požiaru alebo inej škode spôsobenej poruchou elektrického zariadenia, môže byť situácia pre vašu poisťovňu zložitejšia. Kontrola zahŕňa preverenie všetkých kľúčových komponentov – od elektrických rozvodov až po bleskozvody.

Technická inšpekcia, a.s. vydala oprávnenie spoločnosti na vykonávanie týchto kontrol a údržby, pričom spadajú do kategórie technických zariadení s napätím do 1000 V. Takže neváhajte, skontrolujte si dátum poslednej prehliadky a zabezpečte, aby bola vaša domácnosť v poriadku.

Čo vás čaká?

Pracovníci spoločnosti budú identifikovateľní preukazom s fotografiou, takže sa nemusíte obávať podvodníkov. Prehliadka prebieha rýchlo, ale jej dôležitosť nemožno podceňovať. V prípade nehody môže revízna správa slúžiť ako dôležitý dokument aj pre poisťovňu.