V Humennom otvorili nový altánok: Prioritne pre seniorov, ale všetci sa tešia


Foto: V Humennom otvorili nový altánok: Prioritne pre seniorov, ale všetci sa tešia Foto: Mesto Humenné

 

 


 

Na Laboreckej v Humennom sa konečne dočkali! V átriu pri Dennom centre Laborecká 26 vyrástol úplne nový altánok, ktorý má slúžiť predovšetkým seniorom. Projekt, ktorý bol realizovaný od júna do septembra 2024, teraz oficiálne otvára svoje brány. Seniori z okolia už netrpezlivo čakajú, kedy budú môcť v altánku tráviť čas.

Kto za tým stojí? Rekonštrukciu aj samotnú výstavbu altánku realizovala stavebná firma Džatko junior. A koľko to celé stálo? Cena sa vyšplhala na takmer 30-tisíc eur, pričom sa podarilo zabezpečiť financovanie z dvoch zdrojov. Z dotácie od Vlády SR prišlo 17-tisíc eur, zvyšných 12-tisíc pokrylo mesto Humenné zo svojho rozpočtu.

Zdroj: Mesto Humenné

Na výjazdovom rokovaní vlády v januári 2024 bola mestám a obciam ponúknutá možnosť podať projektové žiadosti na rôzne investičné akcie. Mesto Humenné neváhalo, predložilo predpripravený projekt revitalizácie átria pri Dennom centre a bingo – dotácia bola na svete.

Okrem nového altánku s plochou 20 m² sa átrium dočkalo aj ďalších vylepšení. Zrekonštruovali sa spevnené plochy, pribudol bezbariérový prístup, nový uzamykateľný vstup a dokonca aj nové osvetlenie, ktoré sa dá zapnúť alebo vypnúť podľa potreby.

Hoci sa hovorí, že altánok bude slúžiť hlavne seniorom z denného centra, určite sa nájde miesto aj pre ďalších obyvateľov, najmä z bytového domu Laborecká 26. Takže, aj keď oficiálne patrí seniorom, zdá sa, že tento nový priestor si budú môcť vychutnať všetci.