Známe potraviny Karmen na Bratislavskej končia. Na ich mieste má vyrásť herňa, podľa poslancov to však nehrozí


Foto: Známe potraviny Karmen na Bratislavskej končia. Na ich mieste má vyrásť herňa, podľa poslancov to však nehrozí Foto: Google Maps

Mesto Prešov sa lúči s ďalším dlhoročným obchodom. Tentokrát sa pozornosť sústreďuje na potraviny Karmen na Bratislavskej ulici, ktoré po rokoch svojej existencie končia. Dôvodom má byť nezhoda s nájomcom, aj napriek tomu, že im bola ponúknutá dvojnásobná suma za nájom. Namiesto tradičných potravín však miestni podľa niektorých šumov majú rátať s novinkou, ktorá by mnohým nepriniesla nadšenie – hovorí sa totiž o zriadení ďalšej herne.

„Nemáme už herní v meste dosť?“ pýta sa rozhorčený miestny obyvateľ, ktorý vidí tento trend ako zhoršenie kvality života v danej lokalite. „Naozaj poslanci nedokážu, alebo nechcú, takéto veci obmedziť?“

Herňa stáť nebude, čo na situáciu hovorí reťazec?

Zatiaľ čo časť verejnosti vyjadruje frustráciu z tohto rozhodnutia, niektorí poslanci tvrdia, že herňa ani kasíno na tomto mieste nevzniknú, odvolávajúc sa na zákaz výstavby nových herní a kasín v meste. Napriek týmto uisteniam, sa verejnosť pýta, či sa situácia nezhorší aj v budúcnosti. Herne a ani kasína nevzniknú na území mesta,“ konštatoval poslanec mestského zastupiteľstva a Národnej rady SR Richard Dubovický.


Podľa obyvateľov tejto oblasti, je miesto, kde sídlia potraviny Karmen, známe vysokým počtom starších obyvateľov, ktorí často nakupujú v menších obchodoch. Zrušenie potravín pre nich znamená značné komplikácie, pretože budú musieť cestovať za nákupmi do veľkých supermarketov, čo je pre mnohých dôchodcov problémom.

Prešovčania vyjadrujú rozhorčenie nad stratou ďalšej tradičnej prevádzky, ktorú poznali celé roky. „Pamätám si, keď sme pod garážami mali všetko, čo sme potrebovali – potraviny, drogériu, textil. Dnes sú tam len krčmy a teraz ešte aj herne,“ spomína jeden z obyvateľov.

Rovnaký scenár sa opakuje aj v iných častiach mesta. Podľa dostupných informácií, ďalšie potraviny Karmen na Exnárovej ulici budú zajtra otvorené naposledy. Dôvod je rovnaký – nezhoda o nájme. Pre miestnych obyvateľov je to smutná a zvláštna situácia, ktorá im výrazne komplikuje život. Obchody Karmen sú členom medzinárodnej franchise CBA. S našimi otázkami sme sa preto obrátili aj na samotný reťazec. Správu budeme o vyjadrenie spoločnosti aktualizovať.