Čo je nové na stavbe Futbal Tatran Arény? Stavenisko navštívili aj zástupcovia Únie Futbalových zväzov zo Ženevy


Foto: Čo je nové na stavbe Futbal Tatran Arény? Stavenisko navštívili aj zástupcovia Únie Futbalových zväzov zo Ženevy Foto: Mesto Prešov

Výstavba Futbal Tatran Arény stále napreduje a na jej dokončenie zostáva už len pár mesiacov. Koncom septembra stavenisko navštívila aj delegácia zástupcov Únie európskych futbalových zväzov zo Ženevy. 

Zástupcovia sa oboznámili s pokrokom vo výstavbe celého areálu. Sústredili sa na posúdenie prác vo svojej oblasti. Štadión sa v roku 2025 stane jedným z ôsmich dejísk európskeho futbalového šampionátu hráčov do 21 rokov a ako jediný z týchto dejísk je ešte vo výstavbe. 

„Delegácia po návrate do sídla UEFA pošle svoju správu spojenú s odporúčaniami pre ďalší postup výstavby. Podľa záverov z posledného kontrolného dňa sa naplno pracuje na hlavnej tribúne,“ uvádza spoločnosť Futbal Tatran Aréna, s.r.o.

Väčšina prác prebieha vo vnútri objektu. Na budove sa montovali oceľové prvky strechy, okná a realizuje sa aj strešná konštrukcia KALZIP. Pracuje sa aj na parkovisku na Björnsonovej ulici, dokopy práce prebiehajú na siedmich objektoch. 

„Je predpoklad, jeho naplnenie je dané aj stavom počasia, že v týždni od 7. októbra sa uskutoční výsev trávnika, čím by práce na hracej ploche dospeli do svojho záveru,“ dodáva spoločnosť.