FOTO: Na Sekčove pribudli nové pieskoviská. Prečo až po lete?, pýtajú sa miestni


FOTO: Na Sekčove pribudli nové pieskoviská. Prečo až po lete?, pýtajú sa miestni
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Prešov, E. H.

Vo vnútrobloku na Magurskej ulici na prešovskom sídlisku Sekčov sa obyvatelia tešia z nových pieskovísk. Pôvodné mali viac ako 30 rokov, a preto prešli úpravami. Dokončené boli v piatok 27. septembra a podľa miestnej obyvateľky sú krásne a bezpečné. Po dosypaní piesku ich budú môcť deti naplno využívať. 

„Chcem sa veľmi pekne poďakovať pánovi Martinovi Eštočákovi (pozn. red. poslanec mesta Prešov za volebný obvod č. 7 – sídlisko Sekčov ‒ sever, Šalgovík) a Technickým službám mesta Prešov za krásne pieskoviská,“ uvádza v príspevku v skupine Prešov spokojná obyvateľka. 

Takto by mali vyzerať pieskoviská v celom Prešove

Ako uviedla používateľka Alena pod príspevkom, minimálne takto by mali vyzerať všetky pieskoviská v Prešove. „Celkovo je s detskými ihriskami problém. Postavia ich, no nechajú schátrať. Nefunguje žiadna údržba,“ dodáva v komentári. 

Ďalší používateľ je prekvapený, že za toto ďakujú obyvatelia v 21. storočí. Podľa neho to má byť zo strany mesta samozrejmosť. Prešovčania by takéto nové pieskoviská uvítali aj na ďalších sídliskách. Zhodli sa, že by takto mali vyzerať na každej ulici. 


Prečo neboli už počas leta? 

Niektorí používatelia cenia tieto nové pieskoviská, no nerozumejú, prečo neboli už počas leta, kedy by ich deti aj mohli využiť. „To pieskovisko malo byť hotové pred letom, lebo teraz už je to zbytočné,“ uvádza jeden z komentujúcich. 

Podľa kritikov je načasovanie zlé a oneskorené, s prichádzajúcou zimou sa vraj nevyužijú. Ohľadom tejto kritiky sme kontaktovali aj mesto Prešov, v prípade odpovede budeme článok aktualizovať. 

Mamička Lucka pod príspevkom navrhla, aby sa na pieskoviská dala aj plachta, ktorá by chránila piesok pred nečistotami a návštevníci ihriska by ju vedeli otvárať a vo večerných hodinách či počas zlého počasia aj zatvárať.

„Postupne doladíme ak tak aj my rodičia. Nám išlo hlavne o to, aby sa konečne opravili a podarilo sa. Tiež chceme pre deti aj nejaké prvky na ihrisko, ale to až na ďalší rok, keď bude zase teplo. Uvidíme, čo si vydupeme, keďže rozpočet je obmedzený,“ doplnila Lucku autorka príspevku.