Minúty hrôzy počas skúšky v prešovskej autoškole. Vodič skolaboval za volantom a prešiel do protismeru


Vodič počas skúšky v autoškole skolaboval za volantom

Foto: Minúty hrôzy počas skúšky v prešovskej autoškole. Vodič skolaboval za volantom a prešiel do protismeru Foto: pixabay.com

Skúška v autoškole, na ktorú nikdy nezabudnú. Inštruktor z prešovskej autoškoly a skúšajúci komisár počas jednej z jázd zažili chvíle hrôzy. Vodič, ktorý opakovane robil skúšku, skolaboval za volantom priamo v cestnej premávke. Informuje o tom portál noviny.sk.

Komisár dal žiakovi autoškoly pokyn na výjazd z kruhového objazdu. Nákladné auto však smerovalo iným smerom. Spolu s inštruktorom si najskôr mysleli, že skúšaný vodič sa pomýlil. Hneď na to si však inštruktor všimol, že muž za volantom skolaboval.

Vozidlo autoškoly vyletelo z cesty na obrubník a zrámovalo dopravné značenie. Okrem toho prešlo aj do protismeru. Inštruktor ihneď konal, aby zabránil stretu s ďalším autom.

„Po zastavení vozidla inštruktor spolu so skúšajúcim komisárom poskytli vodičovi prvú pomoc. Zároveň bola privolaná odborná pomoc,“ uviedol pre noviny.sk majiteľ autoškoly Mavex-Junior Vladimír Šandala.

Skúšaný vodič robil skúšky na vodičský preukaz opakovane po zákaze činnosti. Po kolapse skončil v rukách zdravotníkov. To, či nešťastnú udalosť spôsobil stres alebo jeho zdravotný stav, je otázne.