Mesto Prešov pozýva obyvateľov na druhé kolo participácie v parku na Masarykovej ulici. Zapojíte sa?


Mesto Prešov pozýva obyvateľov do druhého kola participácie v parku

Foto: Mesto Prešov pozýva obyvateľov na druhé kolo participácie v parku na Masarykovej ulici. Zapojíte sa? Foto: Ilustračné - pexels.com

Po viac ako 20 rokoch, kedy bol park na Masarykovej v súkromnom vlastníctve, sa ho mestu Prešov podarilo odkúpiť. Za ten čas spustol a mesto ho preto chce obnoviť a zabezpečiť, aby slúžil všetkým Prešovčanom. 

Samospráva ho chce tvoriť s obyvateľmi, ktorých názor o potreby sú kľúčové. Počas leta sa konalo prvé kolo participácie, na ktorom predstavitelia mesta diskutovali s obyvateľmi o celej vízii parku a jeho budúcom využití. 

Zeleň a biodiverzita

Teraz Prešovčanov čaká jesenné, druhé kolo participácie, ktoré má prispieť k lepšej informovanosti verejnosti o zelenej infraštruktúre v mestách a jej odolnosti voči negatívnym vplyvom klimatickej zmeny. 

„Táto participácia zahŕňa aj aktívne zapojenie detí z prešovských základných škôl, ktoré nám pomôžu lepšie pochopiť potreby najmladších návštevníkov parku. Naším zámerom je vytvoriť priestor vhodný pre všetky vekové skupiny,“ uvádza mesto. 

Druhé kolo v parku na Masarykovej sa uskutoční 4. októbra o 17:00 hod., 5. a 6. októbra o 13:00 hod. Je súčasťou podujatia Kontexty mesta 2024 organizovaného v spolupráci s Krajskou galériou v Prešove a so združením Wave~centrum nezávislej kultúry.



Košice
Žilina
Žilina
Nitra
Bratislava
Nitra
Košice
Banská Bystrica
Trnava
Trnava
Bratislava
Banská Bystrica
Trenčín
Trenčín