FOTO: Hrad Šariš dostáva novú tvár. Alžbetka sa dočkala strechy, robotníci finišujú


FOTO: Hrad Šariš mení svoju podobu: Práce vrcholia

FOTO: Hrad Šariš dostáva novú tvár. Alžbetka sa dočkala strechy, robotníci finišujú
Galéria: 18 fotiek
Foto: Severovýchod Slovenska kraj unikátov, Facebook/ OZ Hradba Šariš

Nadšenci histórie a fanúšikovia Hradu Šariš majú dôvod na radosť. Občianske združenie Hradba Šariš sa pochválilo ďalším významným pokrokom v rekonštrukcii hradu. Vďaka úzkej spolupráci s mestom Veľký Šariš sa podarilo zastrešiť vežu Alžbetku, hoci „len utopenou strechou,“ ako s nadhľadom poznamenali členovia združenia v príspevku na sociálnej sieti.

Pri prácach sa však nezastavilo len pri streche. „Domurovali sme korunu, čím sme zároveň ukončili murárske práce,“ píše združenie. Teraz sa pozornosť sústredí na interiéry a schodisko, kde majú majstri v rukách posledné úpravy.


Galéria: 18 fotiek

V komentároch pod príspevkom sa našli aj pozitívne ohlasy od verejnosti, ktoré zdôrazňujú, že lešenie na hrade má konečne svoj zmysel. „To je jeden z mála hradov, na ktorom lešenie aj plní účel,“ pochválil jeden z komentujúcich. Ďalší priaznivci držia robotníkom palce a vyjadrujú uznanie za ich prácu.

Galéria: 18 fotiek

Pýcha východného Slovenska

Hrad Šariš je jedným z najväčších a najvýznamnejších hradov na Slovensku. Nachádza sa na vrchu s výhľadom na rieku Torysu, neďaleko mesta Veľký Šariš. Hrad bol postavený v 12. storočí a počas svojej histórie prešiel mnohými úpravami. V súčasnosti je v procese rozsiahlej rekonštrukcie, ktorá má za cieľ obnoviť jeho slávu a sprístupniť ho verejnosti. Nadšenci a dobrovoľníci pracujú na tom, aby sa Hrad Šariš stal opäť dôstojným svedkom histórie a lákadlom pre turistov.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu