Ľubovniansky jarmok sa uskutoční aj napriek vážnej situácii v okrese v súvislosti so žltačkou


Foto: Ľubovniansky jarmok sa uskutoční aj napriek vážnej situácii v okrese v súvislosti so žltačkou Foto: FB/Stará Ľubovňa - oficiálna stránka mesta; úprava redakcie

Mesto Stará Ľubovna informovalo o tom, že 31. ročník Ľubovnianskeho jarmoku sa uskutoční od štvrtka 26. do nedele 29. septembra. Panovali obavy, že jarmok bude zrušený z dôvodu vážnej epidemilogickej situácie v okrese v súvislosti s ochorením žltačky typu A. 

Ako informuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Starej Ľubovni, v pondelok 23. septembra bolo v okrese hlásených 19 nových ochorení na vírusovú hepatitídu typu A. Kumulatívne bolo k tomuto dátumu hlásených 419 ochorení od 15. mája 2024. V súčasnosti je v okrese 11 aktívnych ohnísk.

„Pravdou je, že epidemiologická situácia v okrese v súvislosti s ochorením žltačky je pomerne vážna a sú aktívne ohniská vo viacerých obciach okresu vrátane nášho mesta. Každý by mal byť maximálne obozretný,“ uvádza mesto.

Samospráva v súvislosti s RÚVZ prijme opatrenia pre organizátora a pre jednotlivých predávajúcich a poskytovateľov služieb a atrakcií. „Veríme, že budete maximálne obozretní a pravidelne si budete čistiť ruky.“

Parkovanie zdarma

V súvislosti s jarmokom je od pondelka 23. septembra do piatka 27. septembra parkovanie na parkoviskách regulovaných mestom bezplatné. Parkovanie je v meste spoplatnené len počas pracovného týždňa, počas víkendu zaparkujete zdarma nielen v čase jarmoku.