Letná cestovateľská súťaž Legendarium vyvrcholí už zajtra. V prešovskom Ekoparku vás čaká zaujímavý program


Foto: Letná cestovateľská súťaž Legendarium vyvrcholí už zajtra. V prešovskom Ekoparku vás čaká zaujímavý program Foto: Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska

V sobotu 21. septembra vyvrcholí letná cestovateľská súťaž Legendarium v prešovskom Ekoparku. Podujatie bude spojené aj s oslavami Svetového dňa cestovného ruchu. Organizátor KOCR Severovýchod Slovenska pozýva širokú verejnosť, vstup je bezplatný. 

V prostredí rozsiahlej záhrady so zvieratami v Ekoparku na Botanickej 13 v Prešove čaká všetkých návštevníkov kultúrny a zábavný program. Počas podujatia budú výhercom odovzdané ceny tohtoročnej súťaže Legendarium. 

Úspešný ročník Legendaria

Legendarium je cestovateľská súťaž určená pre rodiny s deťmi. Od 14. júna do 8. septembra mali účastníci možnosť objavovať zaujímavé miesta Prešovského kraja a za ich návštevu zbierať súťažné body. V 17 prírodných lokalitách bol umiestnený trezor so súťažnými nálepkami a v 77 zariadeniach mohli deti za návštevu získať súťažnú pečiatku.

Do tohto ročníka sa zapojilo takmer 3200 zaregistrovaných detí. „Okrem toho sú to ďalšie celé rodiny, ktoré sa do súťaže síce neregistrujú, ale navštevujú miesta a zariadenia s brožúrkou Legendarium. Máme radosť, že lokality a poskytovatelia služieb zaznamenali rast záujmu návštevníkov. Podporili sme aj také miesta a služby, ktoré nie sú bežne známe a teší nás pozitívna spätná väzba,“ uviedol Martin Janoško, výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Do záverečného žrebovania o ceny zaslalo svoje ústrižky 2301 detí, ktoré spolu nazbierali 41 516 ústrižkov za návštevu miest s trezormi a pečiatkami. Podujatie v Ekoparku začne o 13:00 hod. Tešiť sa môžete na zverinec v Ekoparku, skákacie hrady, tvorivé dielne, divadelné a hudobné vystúpenia či bublinovú šou a športové aktivity s tímom Decathlon.