×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Dobrovoľní hasiči z Prešova pomáhajú pri odstraňovaní následkov povodní na západe Slovenska


Foto: Dobrovoľní hasiči z Prešova pomáhajú pri odstraňovaní následkov povodní na západe Slovenska Foto: Ilustračné/Facebook – Dobrovoľný hasičský zbor mesta Prešov

V utorok 17. septembra vyrazili členovia Dobrovoľného hasičského zboru mesta Prešov na západ Slovenska. Budú tam pomáhať s odstraňovaním následkov povodní. Dobrovoľní hasiči sú pripravení pomôcť tam, kde je to najviac potrebné. 

„V Prešove zároveň zostáva časť jednotky, ktorá je pripravená reagovať na riešenie akýchkoľvek situácií aj u nás. Ďakujeme našim hasičom za pomoc tým, ktorí to v momentálnej situácii najviac potrebujú,“ dodáva mesto Prešov na sociálnej sieti. 

ZMOS pomáha

Rada Združenia miest a obcí Slovenska odsúhlasila zriadenie transparentného účtu. Mestá a obce môžu poskytovať dobrovoľný príspevok na účely podpory samospráv postihnutých povodňami. „Predbežná dohoda je taká, že každá obec by mala poskytnúť pomoc vo výške minimálne jedného centa na svojho obyvateľa. Ide o minimálny príspevok, teda sumu môžu dané mestá a obce aj navyšovať,“ uvádza Prešov.

Transparentný účet je verejne prístupný, prispieť môže každá samospráva aj verejnosť. Peniaze budú využité na pomoc mestám a obciam v Bratislavskom, Trnavskom, Žilinskom a Trenčianskom kraji. Miestne samosprávy robia všetko, čo je v ich silách, aby situáciu zvládli, no škody sú rozsiahle a vyžadujú si okamžitú pomoc.

„Našou prioritou je rýchla obnova a stabilizácia postihnutých území miest a obcí. Vaša solidarita pomáha budovať silnejšie komunity a spoločne môžeme obnoviť normálny život v postihnutých oblastiach,“ uvádza ZMOS. Bližšie informácie o transparentnom účte nájdete TU.

Prečítajte si viac: