×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO a FOTO: Posádku auta v okrese Poprad po ceste do práce prekvapil jeleň. Vodič zrážke nedokázal zabrániť


VIDEO a FOTO: Posádku auta v okrese Poprad po ceste do práce prekvapil jeleň. Vodič zrážke nedokázal zabrániť
Galéria: 3 fotky
Foto: Marek CH.

V utorok 17. septembra vo večerných hodinách, približne o 21:30 hod., prekvapil posádku auta, ktoré viedol vodič Marek, nečakaný náraz. Cez cestu sa snažil prebehnúť jeleň, ktorého si Marek nemal šancu všimnúť. Vodič nedokázal stretu zabrániť a došlo k silnému nárazu. 

„Bolo to cestou do práce medzi Štrbou a Lučivnou, no už sme nedorazili. Posádka je v poriadku, nikomu sa nič nestalo. Odniesli si to iba plechy a plasty na aute,“ uviedol pre Prešovak.sk vodič Marek. 

Na videu je vidieť, že v čase nárazu šlo auto aj v protismere. Pri tomto vozidle nedošlo k zrážke so zvieraťom ako uviedol Marek, jeleňa pravdepodobne po náraze prehodilo ponad toto auto v protismere. Zviera bolo po strete dezorientované. 

„Jeleň sa vrátil k autu. Nevedeli sme, či nezaútočí, tak sme stáli za autom. Poľovníci ho dohľadávali, neskôr ho našli uhynutého,“ uvádza vodič. Po zrážke vodič auta v protismere zastavil, pretože počul ranu. Najskôr nevedel, čo sa stalo. 


Pozrite si aj záznam zo zadnej kamery:

„Včera večer bola na OO PZ Svit nahlásená zrážka vozidla s lesnou zverou na ceste medzi obcou Šuňava a Lučivná, vodičom bol 23-ročný muž,  výsledok dychovej skúšky potvrdil, že nebol pod vplyvom alkoholu,“ uvádza krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Buďte počas jazdy opatrní najmä v skorých ranných či večerných hodinách. Zvieratá sa často snažia prejsť cez cestu, čo môže dopadnúť tragicky. V úsekoch, kde sa cesta nachádza pri lesoch či poliach a nemáte dobrý rozhľad preto radšej jazdite pomalšie. Len nedávno sme informovali o strete auta a medveďa v okrese Kežmarok, ten z miesta zranený ušiel. 




Prečítajte si viac: