×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Ďalší medveď spozorovaný v prešovskom kraji. V Jarabine sa pohyboval len kilometer od najbližších domov


Foto: Ďalší medveď spozorovaný v prešovskom kraji. V Jarabine sa pohyboval len kilometer od najbližších domov Foto: pexels.com

Obyvatelia obce Jarabina v okrese Stará Ľubovňa majú dôvod na obavy. Na sociálnych sieťach sa v nedeľu 15. septembra objavilo upozornenie na výskyt medveďa v katastri tejto obce. Šelma bola zaznamenaná vo večerných hodinách okolo 18:30, len 1,5 kilometra od najbližších domov, píše portál Sprej na medvede.

Medveď len kúsok od obývanej časti

Oblasť okolo Jarabiny je vyhľadávaná hubármi a turistami, ktorí by mali byť teraz mimoriadne opatrní. Medveď môže byť v týchto miestach obzvlášť nebezpečný, najmä v skorých ranných a večerných hodinách, kedy je aktívnejší. Miestni varujú pred pohybom v hustom poraste, kde môže dôjsť k neočakávanému stretnutiu s touto šelmou.

Pre návštevníkov prírody sa odporúča zachovať zvýšenú obozretnosť a vyhýbať sa osamoteným oblastiam, kde by mohlo dôjsť k stretu s medveďom. Najlepšie je tiež mať so sebou spoločnosť a vydávať zvuky, aby sa šelma vyplašila a vzdialila skôr, ako sa dostane príliš blízko.

Zdroj: Google Maps

Prečítajte si viac: