×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: Záplavy zasiahli Orkucany pri Sabinove. Voda zaplavila ulice a dvory


Foto: VIDEO: Záplavy zasiahli Orkucany pri Sabinove. Voda zaplavila ulice a dvory Foto: Facebook/ Dopravný servis PO a okolie/ S. M.

Dnešný deň na Slovensku opäť priniesol výdatné dažde, ktoré spôsobili problémy v ďalších oblastiach. Tentokrát sa záplavy objavili na východe krajiny v meste Sabinov, konkrétne v jeho časti Orkucany, kde sa voda z potoka vyliala a zaplavila niekoľko ulíc.

Záplavy v nečakanej oblasti

Oblasť v okolí Orkucian bola jednou z tých, kde ľudia záplavy nepredpokladali, pretože sa neobjavovala na zozname miest s najvyšším rizikom podľa Slovenského hydrometeorologického úradu (SHMÚ). Po troch dňoch nepretržitých dažďov však už pôda nedokázala absorbovať ďalšiu vodu, čo viedlo k rýchlemu zaplaveniu niektorých ulíc a dvorov. Na sociálnych sieťach sa objavilo video, ktoré dokumentuje aktuálnu situáciu, ukazujúc, ako voda pokrýva cesty a postupne preniká do dvorov miestnych obyvateľov.

Hoci dnešné zrážky v oblasti neboli extrémne, pršalo už od rána, čo spôsobilo stekanie vody z okolitých polí a kopcov priamo do ulíc. Zasiahlo to najmä nižšie položené miesta, kde sa nahromadená voda hromadila a vyvolala miestne záplavy.

Prečítajte si viac: