×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili počas víkendu dopravné nehody vo Vranove nad Topľou a v Prešove


Foto: Vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili počas víkendu dopravné nehody vo Vranove nad Topľou a v Prešove Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili v sobotu 14. septembra dopravné nehody vo Vranove nad Topľou a taktiež v Prešove. Jeden z nich mal v dychu 2,5 promile, druhý takmer 1,7 promile. Obaja boli obvinení z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. 

V sobotu večer viedol 29-ročný muž osobné auto vo Vranove nad Topľou, pri prejazde križovatkou nerešpektoval svetelné siganlizačné zariadenie a nedal prednosť v jazde osobnému autu, ktoré viedol 23-ročný muž a došlo k zrážke. 

„Vozidlo 29-ročného muža sa odrazilo do stĺpa verejného osvetlenia. Policajná hliadka po príchode na miesto nehody podrobila oboch vodičov kontrole. U staršieho z nich bol výsledok dychovej skúšky pozitívny, dosiahol hodnotu 2,5 promile,“ uvádza krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.


Škoda na verejnom osvetlení bola vyčíslená na tisíc eur, na autách vznikla škoda vo výške 8 500 eur. Muž bol obmedzený na osobnej slobode, následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Prípadom sa zaoberá poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu vo Vranove nad Topľou.

Prešovčan nerešpektoval dopravné značenie, narazil do dvoch áut

V sobotu vo večerných hodinách viedol 48-ročný Prešovčan auto, keď na ulici V. Clementisa nerešpektoval dopravné značenie Daj prednosť v jazde a narazil do dvoch áut. Policajná hliadka podrobila vodičov dychovej skúške, Prešovčan nafúkal takmer 1,7 promile.

„Aj tento nezodpovedný vodič skončil v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove po vykonaní potrebných procesných úkonov vzniesol 48-ročnému mužovi obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ dodáva Jana Ligdayová.

Prečítajte si viac: