×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Výstavba štadióna v Prešove rozvírila vášnivú diskusiu. Stihnú to dokončiť, alebo z toho bude hanba?


FOTO: Výstavba štadióna v Prešove rozvírila vášnivú diskusiu. Stihnú to dokončiť, alebo z toho bude hanba?
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/ Prešov

Výstavba futbalového štadióna v Prešove pokračuje, no obyvatelia aj fanúšikovia sú čoraz viac skeptickí. Najnovšie fotky zo staveniska zachytávajú aktuálny stav prác, a komentáre pod príspevkom len prilievajú olej do ohňa. Zatiaľ čo sa kontúry novovznikajúceho štadióna pomaly rysujú, Prešovčania sú k výsledku čoraz skeptickí. 

„Nemôžem posúdiť kvalitu práce a materiálov, bývam ďaleko. Ale dokedy to má byť hotové? Stihnú to vôbec, alebo bude mať Prešov hanbu po celom svete?“ píše jeden z komentujúcich, čím vyjadruje obavy mnohých Prešovčanov.


Galéria: 10 fotiek

Podľa pôvodných plánov by výstavba mala byť ukončená do konca roka, no otázkou zostáva, či sa to naozaj podarí. Niektorí sú navyše nespokojní aj s estetickou stránkou projektu. Jeden z komentárov kritizuje dizajn strechy, ktorý podľa autora vyzerá, akoby bol vyrobený z plotu: „Hlavná tribúna je pekná, zvyšok pôsobí miniatúrne až lacno. A tá strecha, to je čo? Sa im zvýšil plot, tak z neho urobili aj strechu.“

Galéria: 10 fotiek

Obavy tiež vyvoláva osvetlenie štadióna, ktoré niektorí prirovnávajú k technológiám zo 90. rokov, a aj okolie stavby, ktoré pôsobí „nekultúrne“. Obyvatelia Prešova tak dnes len dúfajú, že miesto hanby dostanú moderný športový stánok, ktorý bude dôstojne reprezentovať ich mesto.




Prečítajte si viac: