×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Sedem tipov na aktivity, ktorými načerpáte novú energiu


Foto: Sedem tipov na aktivity, ktorými načerpáte novú energiu

Únava nemusí byť nevyhnutne len fyzická, ale aj psychická. Teda taká, cez ktorú sa prenesiete načerpaním novej energie – napríklad vhodne zvoleným relaxom. Keďže na každého platí niečo iné, pripravili sme si pre vás až 7 tipov na rôzne aktivity, ktorými načerpáte novú energiu.

1. Turistika s deťmi

Na prvý pohľad vyčerpávajúca aktivita, však? No keď sa nad tým tak zamyslíte, opak môže byť pravdou. Kým doma bývajú deti niekedy nevrlé či znudené, vonku zamestnáte nielen ich hlavu, ale aj telo. A čo sa týka vás, prechádzka na čerstvom vzduchu vám určite urobí dobre. Vôbec sa nemusíte vydať na ťažkú túru, po ktorej by ste si necítili nohy. Naprieč celým Slovenskom nájdete trasy, ktoré sú vhodné dokonca aj pre rodiny s kočíkmi. Skvelým príkladom je túra k Rainerovej útulni vo Vysokých Tatrách. Zbaľte si do batohu všetky potrebné veci a môžete ísť na to. Možno sa vrátite domov s miernou telesnou únavou, no hlava a myseľ bude oddýchnutá, zrelaxovaná a plná novej energie. A bonus? Deti večer rýchlejšie zaspia.

2. Pobyt v kúpeľoch

Ak hľadáte aktivitu z iného súdka, takú, pri ktorej si oddýchne nielen myseľ, ale aj telo, môžete staviť na liečebné kúpele. Na Slovensku ich máme rozmiestnené snáď v každom jednom kúte. Len tak z hlavy vieme spomenúť Piešťany, Dudince, Lúčky, Bojnice, Rajecké Teplice, Turčianske Teplice, Trenčianske Teplice, Bardejov či dokonca Relaxačné centrum Kryštál v Prešove.

3. Last Minute dovolenka

Ťahá vás to skôr za hranice, niekam k vode, na pláž? Vyskúšajte naplánovať pre seba a svojich najbližších Last Minute dovolenku, na ktorej si dokonale oddýchnete. Všetko, čo potrebujete, sú pekné plavky a trochu odvahy rezervovať si letenky. Keďže celý rok určite tvrdo pracujete, dozaista si to zaslúžite. Len si to predstavte, ako sa slníte na pláži v nových plavkách pri viac ako tridsaťstupňových teplotách. Po takejto prímorskej dovolenke budete mať určite energie až-až.

4. Návšteva aquaparku

Ak si Last Minute dovolenku aktuálne nemôžete z akýchkoľvek dôvodov dovoliť, zaujímavou alternatívou pre vás môže byť napríklad návšteva aquaparku. Vodu si do sýtosti užijete aj tam, pričom v aquaparku môžete absolvovať aj rôzne relaxačné procedúry. Ako príklady vieme uviesť masáže či saunovanie, po ktorých budete mať energie takpovediac na rozdávanie.

5. Čítanie knihy

Pre niektorých je to najlepšia forma relaxu, aká len môže byť. Ponoriť sa do sveta fantázie, popustiť uzdu predstavivosti a pokojne si čítať. V dnešnej dobe už nemusíte mať fyzický knihu ale stačí mať so sebou ebook čítačku, do ktorej si viete nahrať akékoľvek knihy a mať ich vždy so sebou. Ak náhodou neholdujete čítaniu kníh, vyskúšajte to. Možno sa v tom nájdete. Vyberte si žáner, ktorý je vám blízky napríklad na filmových plátnach.

6. Večer v kine

Keď už sme spomenuli filmové plátna o čosi vyššie, ako jednu z aktivít, ktorou môžete načerpať energiu, uvedieme aj návštevu kina. Urobte si večer pre seba, prípadne zájdite do kina s blízkou osobou. V sieti CINEMAX sa pravidelne premietajú najnovšie filmy, z ktorých si určite vyberiete taký, ktorý vás zaujme.

7. Ľahké pohybové aktivity

         

Začali sme pohybom, skončíme pohybom. Po ľahkej turistike zo samého úvodu tohto článku spomenieme na záver aj niekoľko ľahkých pohybových aktivít, ktorými dokážete povzbudiť svoju myseľ a načerpať tak novú energiu. Ako „prvú z posledného“ uvedieme jogu, ktorá vás môže doslova a do písmena dobiť pozitívnou energiou, netreba zabúdať aj na cviky s vlastnou váhou ktoré precvičia každý sval v tele. No a v rámci psychohygieny si pokojne obujte bežecké tenisky alebo sadnite na bicykel. Aj keď sa vrátite domov s miernou únavou ako po túre, vaša hlava bude čistá, plná novej energie.



Zdroj: Inzercia/PR článok