×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

V Poprade otvorili prvú remeselnú pekárničku. Sľubujú kvalitu a tradičné remeselné postupy


Foto: V Poprade otvorili prvú remeselnú pekárničku. Sľubujú kvalitu a tradičné remeselné postupy Foto: iStock/ ilustračná fotografia

Popradčania majú novú adresu, kam sa môžu vybrať po čerstvé pečivo – na Podtatranskej ulici 1 otvorila svoje brány prvá remeselná pekáreň v meste, nazvaná Limba. Pekáreň, ktorá sľubuje kvalitu a tradičné remeselné postupy, si už získava prvých nadšených zákazníkov.

Jedna z nich, obyvateľka mesta, sa podelila o svoju skúsenosť v komentároch na sociálnych sieťach: „Práve dnes ráno som kúpila fantastickú bagetu a super ciabatu. Odporúčam, asi už pečivo a chlieb budem nakupovať iba tam,“ znejú prvé rekaice spod Tatier.


Návrat remeselného pečenia na Slovensko

Limba láka nielen čerstvým chlebom a bagetami, ale aj filozofiou návratu k remeselnému pečeniu, kde je dôležitá kvalita surovín a ručná práca. Takýto spôsob výroby chleba zažíva v posledných rokoch obrodu po celej Európe, keďže spotrebitelia čoraz viac vyhľadávajú tradičné chute a lokálne produkty.

Pre tých, ktorí uprednostňujú remeselné výrobky, sa Limba môže rýchlo stať obľúbenou voľbou. V sortimente sa očakávajú rôzne druhy chlebov, pečiva a pravdepodobne aj ďalšie pekárenské špeciality.

S remeselnými pekárňami sa na Slovensku v posledných rokoch roztrhlo vrece. Tento nový trend sa šíri ako odpoveď na rastúci záujem o kvalitné potraviny, ktoré sa vyrábajú tradičným spôsobom bez použitia priemyselných technológií. Obyvatelia miest ako Bratislava, Košice či Žilina a Prešov čoraz viac vyhľadávajú menšie pekárne, ktoré ponúkajú poctivé remeselné výrobky s dôrazom na lokálne suroviny a jedinečnú chuť. Tento prístup si získava obľubu najmä u ľudí, ktorí preferujú čerstvé a autentické pečivo pred masovou produkciou veľkých reťazcov.

Prečítajte si viac: