HC Prešov hlási významnú posilu do bránkoviska. Ašpiranta na postup posilnil Samuel Baroš


Prešovu k postupu prichádza pomôcť brankár Samuel Baroš

Foto: HC Prešov hlási významnú posilu do bránkoviska. Ašpiranta na postup posilnil Samuel Baroš
Foto: Kania foto

V závere prípravy hlási HC Prešov ďalšie zmeny v hráčskej zostave. Manažment klubu sa dohodol na vzájomnej spolupráci s bývalým slovenským reprezentantom Samuelom Barošom. Bývalý brankár Slovana Bratislava, Zvolena či Banskej Bystrice doplní súpisku, na ktorej figurujú ešte brankári Juraj Ovečka a Roman Kaľavský. Prešovský klub zároveň informuje o odchode Juraja Hollého na hosťovanie do Trnavy.

Prešovskú brankársku zostavu pod vedením trénera Rudolfa Jurčenka môže Samuel Baroš výrazne posilniť. Je skúsený a nanajvýš kvalitný brankár pre potreby SHL. Bratislavský rodák opúšťa po čase svoj rodný klub Slovan Bratislava a smeruje na východ Slovenska, kde prijal novú kariérnu výzvu.

Samuel Baroš má v 30 rokoch za sebou už bohatú profesionálnu kariéru. V hokejovej extralige nastúpil v dresoch Slovana Bratislava, Zvolena, Nových Zámkov a Banskej Bystrice do 150 zápasov. Ďalšie pridal v druhej najvyššej fínskej súťaži, nadnárodnej ICE Hockey Laeague či druhej najvyššej českej súťaži. Svojimi výkonmi si niekoľkokrát vyslúžil pozvánku aj do reprezentácie Slovenska. Juniorskej aj seniorskej. V najcennejšom drese sa zúčastnil Nemeckého pohára a ďalších medzinárodných turnajov. V roku 2016 vytvoril s Branislavom Konrádom a Júliusom Hudáčkom slovenské brankárske trio na majstrovstvách sveta v Rusku. S novým prírastkom do prešovského hokejového košiara sme sa krátko porozprávali.

Samuel, Prešov v pondelok cez klubové sociálne siete oznámil tvoj príchod do mužstva. Ako sa zrodil a čo rozhodlo, že si novou posilou ambiciózneho mužstva, ktoré má postupové ambície? Čo ťa napokon presvedčilo podpísať hráčsky kontrakt?

„Úprimne hovorím, že som hľadal najlepšiu alternatívu po 2 sezónach, v ktorých som odchytal málo zápasov. Rokovania s prešovským klubom prebehli korektne a presvedčilo ma, že Prešov má v SHL tie najvyššie ambície.“


Ako si klub vnímal v nedávnej minulosti?  V minulej sezóne SHL sa mužstvu darilo a dotiahlo to až do finále, kde podľahlo postupujúcej Žiline 0:4 na zápasy.

„HC Prešov som v minulej sezóne sledoval len z úzadia. Teda nemal som veľmi prehľad, kto v ňom pôsobí. Samozrejme, zachytil som prešovskú cestu až do samotného finále, ale opakujem, podrobný prehľad o hráčoch a zápasoch som nemal.“



Koľko teda vieš o mužstve a hlavnom trénerovi A- mužstva Ľubomírovi Hurtajovi a aká by mala byť tvoja rola v mužstve? Brankársku dvojičku vytvoríš s Jurajom Ovečkom.

„Poznám pár spoluhráčov, s ktorými som sa už stretol v kluboch v minulosti. Z trénerského štábu poznám trénera brankárov, pána Rudolfa Jurčenka, ktorý má trénoval v žiackych kategóriách a v reprezentácii Slovenska do 20 rokov. A samozrejme, chcel by som chytať čo najviac zápasov, ale to je len a len na mne, aké budem podávať na ľade v drese Prešova výkony.“


Ako bolo spomenuté, Prešovčania sa v minulej sezóne prebojovali do samotného finále. Akú náročnosť novej sezóny SHL predikuješ a akým hokejom chcete byť v nej úspešní?

SHL sa zlepšuje kvalitou, ale aj podmienkami každým rokom. Sú v nej tímy, ktoré majú taktiež postupové ambície, na to si musíme dať pozor. Takže keď chceme uspieť, musíme hrať dobre ako tím, pretože kvalitných hráčov na súpiske má veľa tímov v súťaži.“


Posledné dve sezóny si chytal málo a dozaista ti chýbala tá správna herná prax. Ako by si ohodnotil svoju minulú sezónu v Slovane Bratislava, kde si poväčšine plnil rolu brankárskej trojky?

„Aktuálnu sezónu som začal v Hanuliakove, kde mi umožnili trénovať s tímom. Takže na ľade som bol, letnú prípravu som robil 8 týždňov s iným brankárom Michalom Vojvodom. A áno, minulá sezóna nebola pre mňa ideálna. Málo som chytal a HC Slovan Bratislava mi neumožnil hosťovanie, ani odchod z klubu. Nevyšla mi teda podľa mojich predstáv, ale o to viac sa teraz teším na ďalšiu, novú sezónu, kde si chcem napraviť chuť.“


HC Prešov sa v utorok 10. 9. 2024 predvedie na ľade Žiaru nad Hronom. Stretnutie v rámci JOJ šport Slovenského pohára sa začne o 18:00 h. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu