Na školách boli opäť hlásené bombové hrozby, týkalo sa to aj škôl v Prešovskom kraji


Foto: Na školách boli opäť hlásené bombové hrozby, týkalo sa to aj škôl v Prešovskom kraji Foto: Redakcia

Štvrtkové ráno bolo pre niektoré slovenské školy podobne rušné ako v utorok a v stredu. Hlásia ďalšie bombové vyhrážky, a to konkrétne v Poprade a aj v Stupave. Informuje o tom TV JOJ. V Poprade mal prísť mail siedmim základným školám z deviatich, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. 

Slovenské aj české školy

Ako potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek, vo štvrtok ráno dostalo výhražný mail približne 270 škôl na Slovensku a vyše 500 škôl v Českej republike. Obsah správy je takmer totožný s vyhrážkami z predošlých dní. 

„Aj keď správa neprišla z rovnakej adresy, podľa našich informácií adresy spolu súvisia. Polícia aj dnes prijíma bezpečnostné opatrenia, rovnako ako ich prijímajú školy, s ktorými sme od rána v úzkom kontakte, podľa nastavených štandardov. Môžeme ubezpečiť rodičov, že bezpečnosť ich detí na školách je našou prioritou. Samozrejme, že nám záleží aj na bezpečnosti zamestnancov školských zariadení. Potrebné opatrenia vykonávame spôsobom, aby bol vyučovací proces čo najmenej narušený,“ uvádza Roman Hájek.

Dodáva, že z informácií, ktorými polícia disponuje, reálna hrozba v tejto chvíli nehrozí. Polícia napriek tomu vyhrážky nepodceňuje a vykonáva opatrenia individuálne ku každej jednej škole v potrebnom rozsahu.

Správu budeme aktulizovať.