Školy v Stropkove mali obdržať výhražný email s bombovou hrozbou


Foto: Školy v Stropkove mali obdržať výhražný email s bombovou hrozbou Foto: Redakcia

Rovnako ako včera aj dnes v stredu  4. septembra škola obdržali viaceré školy správu o nahlásení bomby v ich areáli. Vedenie školy v Bernolákove túto informáciu rodičom aj žiakom oznámilo prostredníctvom školského edupage. Podobné vyhrážky mali obdržať aj na iných školách v Bratislave ako aj na Slovensku, v utorok prichádzali rovnaké správy z Česka. Informácie televízie Markíza hovoria aj o tom, že rovnaký email mali obdržať aj dve základné školy a jedno gymnázium v Stropkove.

Bombová hrozba zasiahla v utorok 270 škôl a prípad rieši nový policajný útvar ÚBOK. Policajný viceprezident Rastislav Polakovič potvrdil, že po konzultácii s prokurátorom bolo v prípade  začaté trestné stíhanie za hrozbu teroristického útoku a páchateľovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

„Traumatizovanie detí nahlasovaním bombových hrozieb na školách je takým prejavom perfídnosti, ktorá pre jeho závažnosť vyvolá nekompromisnú reakciu OČTK. Deti a ich záujem musia byť na prvom mieste,“ napísal aj generálny prokurátor Maroš Žilinka.