Fico sa bráni proti obvineniam voči synovi, ktorý mal v Prešove na agentúru čerpať príspevky


Fico útočí na Šimečku. Žiadajú jeho odvolanie z podpredsedu parlamentu

Foto: Fico sa bráni proti obvineniam voči synovi, ktorý mal v Prešove na agentúru čerpať príspevky

Foto: Facebook/Robert Fico, Michal Šimečka

V politickej aréne Slovenska sa schyľuje k ďalšiemu veľkému súboju. Premiér Robert Fico spoločne s koaličnými poslancami oznámil zámer odvolať Michala Šimečku, lídra PS  z funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Tento krok má podporu poslancov za Smer-SD a SNS, ktorí už tento štvrtok podajú návrh na jeho odvolanie a budú žiadať mimoriadnu schôdzu parlamentu.

Prípad má korene priamo v Prešove

V Prešove sa včera rozprúdila debata o firme Agentúra SMER, s. r. o., ktorá pôsobí priamo v meste a ktorej konateľom je Michal Fico, syn premiéra Roberta Fica. Táto spoločnosť podľa poslankyne Martiny Holečkovej (KDH) získala od Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove desaťtisíce eur na rôzne príspevky. Zaujímavosťou je, že väčšinu týchto financií dostala firma ešte v čase, keď bol konateľom bývalý minister vnútra Robert Kaliňák. O tomto prípade sme vás informovali v našom článku.

Ficova reakcia na obvinenia voči jeho rodine

Tejto téme sa dnes v reakcii nevyhol ani samotný premiér. Odmietol to, že by od štátu dostala dotáciu firma jeho syna. „Druhýkrát strelil capa, keď nahovoril Holečkovú, že firma syna Roberta Fica dostala dotáciu. Strana Smer-SD má svoju vlastnú agentúru Smer. Od roku 2013 žiada príslušný úrad o poskytnutie dotácie pre chránené pracovisko,” odkázal Fico.Zdroj: Smer-SD


Každý kto zamestnáva človeka, ktorý je invalidom, môže požiadať štát, aby mu poskytol dotáciu na chránené pracovisko,“ hovorí Fico a ukazuje fotografiu zamestnanca agentúry, ktorý má amputované obe nohy„Toto porovnávame s divadelným predstavením o tom, aké je dobré byť prostitútkou alebo ako sa niekto trasie na zemi?“ pýta sa Fico a opäť útočí na Šimečkovu partnerku, tanečnicu. 

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Banská Bystrica
Trenčín
Žilina
Trenčín
Trnava
Bratislava
Košice
Nitra
Košice
Trnava
Bratislava
Nitra
Žilina
Banská Bystrica