Polícia prehľadávala z dôvodu bombovej hrozby aj školy v Prešovskom kraji


Foto: Polícia prehľadávala z dôvodu bombovej hrozby aj školy v Prešovskom kraji Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Ešte je len druhý školský deň a na školách je už rušno. Dôvodom je email, ktorý mali na západe Slovenska, konkrétne v Bratislave, obdržať viaceré školy ohľadom bombovej hrozby. Polícia je tak od skorých hodín na nohách a prehľadáva objekty škôl.

Výnimkou nie sú ani tie na východe Slovenska, kde na niektorých školách museli prerušiť vyučovanie. Týka sa to aj škôl v Prešovskom kraji. Krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová pre Korzár Košice potvrdila, že v kraji vykonávali bezpečnostné opatrenia. 

Vyučovanie bolo prerušené aj na školách v Košickom kraji, polícia vykonávala bezpečnostné opatrenia v súvislosti s nahlásenou bombovou hrozbou v školách. Našťastie sa doposiaľ žiadna reálna hrozba nepotvrdila.

Rezorty školstva a vnútra spolupracujú spolu s políciou a celú situáciu monitorujú. Zároveň zdôraznili, že všetky dôležité informácie o tom, ako postupovať v krízových situáciách zhromaždili na jednom webe.